Techinside Google News
Techinside Google News

Elon Musk’tan rekor: 100 bin Nvidia H200 hızlandırıcısını 19 günde kurdu!

Yapay zeka şirketi xAI için satın aldığı 100 bin adet Nvidia H200 hızlandırıcıyı sadece 19 günde kurarak hayrete düşüren bir başarıya imza attı.
- Advertisement -

Elon Musk, teknoloji dünyasında çığır açmaya devam ediyor. Tesla, X (eski Twitter) ve xAI gibi şirketlerin kurucusu olan Musk, şimdi de Nvidia’dan satın aldığı 100 bin adet H200 hızlandırıcısını yalnızca 19 gün içinde kurarak çalışır hale getirdi. Elon Musk’tan rekor bir başarı olarak nitelendirilen bu olay, Nvidia CEO’su Jen-Hsun Huang‘ı şaşkına çevirdi.

Nvidia, yapay zeka ve yüksek performanslı hesaplamalar için geliştirdiği hızlandırıcılarla teknoloji dünyasının önde gelen şirketlerinden biri. Elon Musk, yıllardır Nvidia’nın en güçlü hızlandırıcılarını kullanarak projelerini güçlendiriyor. Elon Musk’tan rekor bir hızda gerçekleşen Tesla’nın otonom sürüş teknolojisinden, xAI platformundaki Grok robotuna kadar birçok yenilikçi proje, Nvidia hızlandırıcıları sayesinde mümkün oluyor. Her ne kadar Musk, kendi geliştirdiği yongalarla da sunucularını desteklese de, Nvidia hâlâ Musk’ın projelerinin merkezinde yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde bir röportaj veren Nvidia CEO’su Jen-Hsun Huang, Elon Musk’ın şirketlerinin nasıl inanılmaz bir hız ve verimlilikle çalıştığına dikkat çekti. Musk, X platformu için sipariş ettiği 100 bin Nvidia H200 hızlandırıcısını sadece 19 günde kullanıma hazır hale getirdi. Elon Musk’tan rekor olarak kabul edilen bu süreç, Huang’ı şaşkınlığa uğrattı. Huang, bu sürecin normalde yaklaşık 4 yıl sürmesi gerektiğini belirterek şaşkınlığını gizleyemedi. Standart bir süreçte, 3 yıl boyunca planlama yapıldıktan sonra, 1 yıl içinde hızlandırıcıların yerleştirilip yapay zeka işlemlerine hazır hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Huang, Elon Musk’ın bu işin hızını inanılmaz bulduğunu dile getirdi.

Huang, böyle bir hızda bir sistem kurulumunun dünya çapında daha önce hiç görülmediğini ve Musk’ın dünyanın en hızlı kurulan süper bilgisayarına sahip olduğunu söyledi. Bu başarıyla birlikte, Elon Musk’tan rekor haberi alan herkes, Musk’ın projelerinin yapay zeka alanında daha da ileriye gideceği öngörülüyor.

Elon Musk’ın 100 bin Nvidia H200 hızlandırıcısını bu kadar kısa sürede kurarak aktif hale getirmesi, teknoloji dünyasında büyük yankı uyandırdı. Elon Musk’tan rekor bir hareketle, Musk, sadece projeleriyle değil, aynı zamanda bu tür devasa teknolojik sistemleri hızlı bir şekilde hayata geçirmesiyle de sektörün en yenilikçi liderlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir