Techinside Google News
Techinside Google News

Serve Robotics teslimat robotunu yeniledi

Serve Robotics teslimat robotunu üçüncü nesille birlikte yeniledi. Bu robot, Uber Eats platformunun hedeflerinde önemli role sahip.
- Advertisement -

Otonom teslimat şirketi Serve Robotics, üçüncü nesil otonom robotunu tanıttı. Yeni botun “önemli ölçüde geliştirilmiş” yetenekler sunduğu iddia ediliyor ancak üretiminin çok daha ucuz olduğu söyleniyor. En azından iki ABD şehrinde bunun tanıdık bir görüntü haline gelmesi muhtemel. 2025 yılında sadece Uber Eats platformunda en az 2.000 ünitenin konuşlandırılması bekleniyor.

Serve Robotics teslimat süreçlerini otonom hale getiriyor

Geliştirilen işlevselliğin temel unsurlarından biri, daha düşük maliyetle daha fazla sayıda teslimata olanak sağlayan daha fazla mal taşıma yeteneği. Serve’e göre yeni robot, saatte 10 km azami hıza sahip olan selefinden iki kat daha hızlı seyahat edebiliyor ve tek bir şarjla iki kat daha fazla mesafe kat edebiliyor. Bu da robotun her gün sahada yaklaşık altı saat daha fazla hizmet vermesine olanak sağlıyor. Ayrıca, genel anlamda yapılan iyileştirmeler sayesinde otomatik işlevselliğinin de çok daha iyi olduğu iddia ediliyor.

Nvidia’nın Jetson Orin modülü, Ouster’ın yeni REV7 dijital lidarı, robotun sensör paketindeki yükseltmeler ve yerleşik bilgi işlem gücünde beş kat artış, botun otonom hareketliliğinde önemli yükseltmeler sağlamak için bir araya geliyor ve Serve’in en güçlü yapay zeka mimarisi, navigasyon kararlarını eskisinden daha hızlı hale getiriyor.

Tüketiciler, önceki robotlara göre taşıma kapasitesinin yüzde 15 arttığını ve bu sayede dört adet büyük 28 cm’lik pizzanın teslim edilebildiğini görmekten mutluluk duyacaklardır. Süspansiyonu ayarlanmış yeni bir aktarma organı ise daha akıcı bir çalışma sağlayarak, yiyeceklerin dökülme veya taşıma sırasında hareket etme olasılığını azaltıyor.

Güvenlik de ele alınmış; su geçirmezlik özelliği artırılarak botun kötü hava koşullarındaki yetenekleri artırılmış, acil frenleme özelliği ise yüzde 40 daha hızlı durmasını sağlamış.

Serve CEO’su ve kurucusu Dr. Ali Kashani: “Beş kat daha fazla yapay zekayı çalıştırırken daha hızlı ve daha uzağa gidebilen ve maliyetleri yarı yarıya azaltan son teknoloji bir robot üretmek gerçek bir mühendislik başarısıdır. Üçüncü nesil robotumuzla ekibimizin başardıklarından gurur duyuyorum, bu yıllarca süren amansız çabanın doruk noktasını temsil ediyor. Yeni robotumuz, önümüzdeki aylarda ülkenin en büyük otonom filolarından birini devreye sokarken Serve’i maliyet eğrisinde önemli ölçüde aşağıya ve rekabette öne taşıyacak” dedi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir