Techinside Google News
Techinside Google News

Elon Musk, “Ben, Robot” filminin tasarımlarını mı çaldı?

Elon Musk, "Ben, Robot" filminin tasarımlarını çalmış olabilir mi? İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli detaylar…
- Advertisement -

2004 yapımı kült bilim kurgu filmi “Ben, Robot”un (I, Robot) yönetmeni Alex Proyas, Tesla’nın geçtiğimiz hafta düzenlediği ve büyük yankı uyandıran robotaksi etkinliğinin ardından tasarım hırsızlığı suçlamasında bulundu. Suçlamanın hedefinde ise Tesla’nın CEO’su Elon Musk yer alıyor. Peki bu ilginç tartışmanın fitilini ateşleyen neydi? Elbette Tesla’nın etkinlikte tanıttığı yeni nesil araçlarının taşıdığı tanıdık tasarım çizgileri.

Elon Musk, “Ben, Robot” filminin tasarımlarını çalmış olabilir mi?

Proyas’a göre Tesla’nın özellikle Cybertruck ve Robovan modelleri, “Ben, Robot” filminde kullanılan fütüristik araçların neredeyse birebir kopyası. Yönetmen bu iddiasını desteklemek için Tesla’nın araçlarının ve kendi filmindeki araçların fotoğraflarını yan yana koyduğu görselleri sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşımına, “Hey Elon, tasarımlarımı geri alabilir miyim lütfen?” notunu düşen Proyas, Tesla’nın bu benzerliği görmezden gelmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Elon Musk, “Ben, Robot” filminin tasarımlarını çalmış olabilir mi?

Aslında Tesla’nın “Ben, Robot” filminden esinlendiği herkes tarafından biliniyordu. Hatta şirketin etkinliğine verdiği “We, Robot” (Biz, Robot) ismi de filme yapılan açık bir göndermeydi. Ancak Proyas’a göre bu gönderme, tasarım hırsızlığını haklı çıkarmak veya maskelemek için yeterli değil.

Proyas’ın bu çıkışı sosyal medyada büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Birçok kullanıcı ünlü yönetmene destek vererek Tesla’yı kopyacılıkla suçlarken, bazı kullanıcılar ise Proyas’ın tepkisinin abartılı olduğunu savundu. Bu kullanıcılar, “Metropolis” gibi çok daha eski filmlerde de benzer fütüristik tasarımların kullanıldığına dikkat çekerek Proyas’ın bu tasarımları sahiplenemeyeceğini iddia etti.

Tartışmanın diğer bir boyutu ise “Ben, Robot” filminin Isaac Asimov’un aynı adlı öykü kitabından uyarlanmış olması. Bazı kullanıcılar, hem filmin hem de Tesla’nın aslında Asimov’un yarattığı evrenden esinlendiğini, bu yüzden Proyas’ın tepkisinin yersiz olduğunu savundu.

Tesla cephesinden ise henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Elon Musk’ın bu ilginç suçlamaya nasıl bir yanıt vereceği ise merak konusu.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir