Techinside Google News
Techinside Google News

Çin, dünyanın en büyük rüzgar türbinini tanıttı!

Çin, dünyanın en büyük rüzgar türbinini görücüye çıkardı. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…
- Advertisement -

Çin, yenilenebilir enerji alanındaki iddiasını bir kez daha gözler önüne serdi. Devlete ait Dongfang Electric Corporation, hem kapasite hem de boyut olarak dünyanın en büyüğü olan 26 megawattlık devasa bir rüzgar türbinini ürettiğini duyurdu.

Çin, dünyanın en büyük rüzgar türbinini görücüye çıkardı

Fujian eyaletindeki fabrikasında üretilen türbinin fotoğrafları, gördükleri karşısında hayrete düşüren bir ölçeği gözler önüne seriyor. 310 metreyi aşan devasa kanat açıklığı ve 185 metrelik göbek yüksekliğiyle türbin, adeta gökyüzünü deliyor.

Çin, dünyanın en büyük rüzgar türbinini görücüye çıkardı.
Çin, dünyanın en büyük rüzgar türbinini görücüye çıkardı.

Saniyede 8 metre ve üzeri rüzgar hızlarına sahip bölgelerde çalışmak üzere tasarlanan türbin, saniyede ortalama 10 metrelik rüzgarda yılda 100 gigawatt saat elektrik üretebiliyor. Bu da yaklaşık 55 bin evin enerji ihtiyacını karşılamaya denk geliyor. Ayrıca türbin, 30 bin ton kömür tüketiminin ve 80 bin ton karbondioksit salımının önüne geçerek çevresel anlamda büyük bir katkı sağlıyor. Şirket, türbinin tayfun gibi şiddetli hava olaylarına karşı da dayanıklı olduğunu vurguluyor.

Çinli şirketler arasında daha büyük ve güçlü rüzgar türbinleri geliştirme konusunda büyük bir rekabet yaşanıyor. Son aylarda Mingyang Smart Energy 20 megawattlık, Sany Group ise 15 megawattlık kara türbinleriyle rekorları altüst etmişti.

Bu rekabetin ardında yatan en önemli etkenlerden biri, rüzgar enerjisi maliyetlerini düşürmek. Daha büyük türbinler, daha fazla enerji üretimi sağlayarak rüzgar enerjisini daha rekabetçi hale getiriyor. Yenilenebilir enerjiye büyük yatırımlar yapan Çin, bu tür projelerle 2060 yılına kadar karbon nötr olma hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir