Techinside Google News
Techinside Google News

Türksat İsrail menşeli siber güvenlik ürünü kullanmadığını açıkladı

Türksat, bazı basın yayın organlarında yer alan, şirketin İsrail menşeli siber güvenlik ürünleri kullandığı iddialarını yalanladı.
- Advertisement -

Bazı basın yayın organlarında Türksat’ın İsrail merkezli siber güvenlik şirketi Check Point’in ürünlerini kullandığı iddiaları yer aldı. Bu iddiaların ardından Türksat, bir açıklama yaparak doğrudan İsrail menşeli herhangi bir ürünü kullanmadığını duyurdu.

Tel Aviv merkezli Check Point, ağ ve veri güvenliği konusunda çeşitli yazılımlar ve donanımlar geliştiriyor. Şirket, hem kamu kurumlarına hem de özel sektöre hizmet veriyor. Ancak, Türksat’ın açıklamasına göre bu ürünler, şirketin operasyonlarında yer almıyor.

Türksat’tan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Aralarında Türksat’ın da bulunduğu bazı kamu kurumları ve şirketlerinin İsrail devleti menşeli siber güvenlik ürünleri kullandığı yönündeki haber doğru değildir. Türksat Bilişim, e-Devlet Kapısı başta olmak üzere birçok proje ve büyük ölçekli operasyonlar gerçekleştirerek ülkemizin dijital dönüşümüne önemli katkı sağlamaktadır. Şirketimizce artan siber tehditlere karşı altyapıları korumak, riskleri azaltmak ve siber dayanıklılığı artırmak için çeşitli ürün ve hizmetler sunulmaktadır. Bu kapsamda uzun yıllardır yerli ve yabancı teknoloji yatırımı yapılmış olup doğrudan İsrail menşeli hiçbir ürün kullanılmamaktadır.

Türksat, açıklamasının sonunda kamuoyunun gerçeği yansıtmayan haberlere itibar etmemesi gerektiğini vurgulayarak, faaliyetlerinin Türkiye’nin güvenlik ve uluslararası hassasiyetlerine uygun bir şekilde sürdüğünü belirtti.

İddialar neden gündeme geldi?

Türksat’ın İsrail menşeli siber güvenlik yazılımı kullandığına dair iddialar, bazı medya organları tarafından dile getirilmişti. Bu iddiaların ardından Türksat, konuyu hızlıca yanıtlayarak doğrudan İsrail merkezli hiçbir ürün kullanmadığını belirtti. Özellikle Türkiye’nin siber güvenlik konusundaki hassasiyeti ve yerli teknolojilere olan yatırımlarına vurgu yapan açıklama, kamuoyunu bilgilendirme amacı taşıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir