Techinside Google News
Techinside Google News

Apple, yeni Mac ve iPad modellerinde hangi yenilikleri sunacak?

Apple, 4 Eylül'deki etkinlikte yeni iPhone 16 modellerini, yeni Apple Watch ve AirPods'u tanıtmasının ardından; bu ay içinde, yenilenmiş Mac ve iPad modellerini duyurmaya hazırlanıyor.
- Advertisement -

Yeni Apple cihazlarının duyurusu, bir etkinlik ya da sabah saatlerinde yapılacak basın açıklamaları ile gelebilir. Şirketin, her iki yöntemi de sıkça kullandığı biliniyor.

Öncelikli beklenti, yeni çip güncellemeleri ve en az bir tasarım değişikliği. Apple Intelligenceın bu ay ilk özelliklerini kullanıcılara sunması bekleniyor. Bu özellikler arasında metin özetleme, yeniden yazma ve yazım denetleme araçları, yeni Siri tasarımı ve fotoğraf düzenleme özellikleri yer alacak. Ayrıca, telefon görüşmeleri ve sesli notlar için canlı transkripsiyon özelliği de geliyor.

Apple’ın, 2024’te duyurduğu bu özelliklerin çoğunun yıl sonunda ve önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacağı düşünülüyor.

Mac

Mac cephesinde ise MacBook Pro modellerine çip güncellemeleri bekleniyor. 14 ve 16 inç modellerde yeni M4 çipleriyle güncelleme yapılacağı tahmin ediliyor. Apple, özellikle giriş seviyesi 14 inç modelde, yeni bir Thunderbolt portu ile iyileştirmeler yapabilir.

Mac Mini’nin de büyük bir tasarım değişikliğiyle daha küçük hale geleceği ve yeni M4 ve M4 Pro çipleri ile geleceği söyleniyor. Bu yeni modelin Apple TV boyutlarına yakın olması bekleniyor. iMac’e ise yeni bir M4 çip güncellemesi yapılması olası. Ayrıca, Magic Mouse, Trackpad ve Magic Keyboard gibi aksesuarlarda Lightning bağlantısı yerine USB-C’ye geçiş yapılabilir.

iPad

iPad tarafında, iPad Mini’nin en son 2021’de güncellendiği düşünüldüğünde, bu küçük tabletin M-serisi çiplerle güncellenmesi bekleniyor.

Gelecek yenilikler, son zamanlarda satışları düşüş eğilimine geçen Apple modellerinin önümüzdeki dönemdeki performansını etkilemesi bakımından merakla bekleniyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir