Techinside Google News
Techinside Google News

Boeing, tam 17 bin çalışanını işten çıkarıyor!

Boeing, tam 17 bin çalışanını işten çıkarıyor! İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…
- Advertisement -

ABD merkezli havacılık devi Boeing, zorlu bir dönemin ardından iş gücünde büyük bir küçülmeye gidiyor. Şirket, toplam çalışan sayısının yaklaşık %10’una denk gelen 17.000 çalışanın işine son vereceğini duyurdu. Bu karar, Boeing CEO’su Kelly Ortberg tarafından çalışanlara gönderilen bir e-posta ile açıklandı.

Boeing, tam 17 bin çalışanını işten çıkarıyor!

Ortberg, e-postasında şirketin zorlu bir süreçten geçtiğini ve uzun vadeli rekabet gücünü korumak, müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek için bu zor kararı almak zorunda kaldıklarını belirtti. Önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek işten çıkarmalar, yöneticilerden, müdürlere ve normal çalışanlara kadar farklı kademeleri kapsayacak.

2024 yılı, Boeing için gerçekten de sıkıntılı bir yıl oldu. Ocak ayında, Boeing 737 Max uçakları, uçuş sırasında bir kapının kopmasının ardından uçuşlardan men edildi. Temmuz ayında ise şirket, 2018 ve 2019 yıllarında yaşanan ve 300’den fazla kişinin ölümüne yol açan 737 Max kazalarıyla ilgili bir suç kabul anlaşmasını imzaladı. Bunun yanı sıra, Boeing’in Starliner uzay aracı, Haziran ayında NASA astronotlarını Uluslararası Uzay İstasyonu’na başarıyla taşımış olsa da, uzay aracıyla ilgili yaşanan sorunlar nedeniyle Eylül ayında astronotları geri getiremeyerek dünyaya dönmek zorunda kaldı. Son olarak, 30.000’den fazla Boeing fabrika işçisi, Eylül ayının ortasından bu yana maaş ve çalışma koşullarını protesto etmek için grev yapıyor.

Ortberg, e-postasında, yaşanan bu zorlu süreçte müşterilerine güvenlik, kalite ve teslimat konusunda odaklanmaya devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, aldıkları kararların çalışanlar ve aileleri için zorluklar yaratacağının farkında olduklarını ve bundan dolayı üzgün olduğunu ifade etti. Ancak şirketin içinde bulunduğu durum ve gelecekteki toparlanma hedefleri göz önüne alındığında, bu tür zor kararlar almak zorunda kaldıklarını belirtti.

Ortberg, işten çıkarmalara ek olarak, 777X programında karşılaşılan zorluklar, uçuş testi sürecindeki aksaklıklar ve devam eden grev nedeniyle ilk teslimatların 2026 yılına ertelendiğini de açıkladı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir