Techinside Google News
Techinside Google News

Fintech girişimi Monzo’nun değerlemesi 5.9 milyar dolar oldu!

Fintech girişimi Monzo'nun değerlemesi 5.9 milyar dolara çıktı. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli detaylar…
- Advertisement -

İngiltere merkezli dijital banka girişimi Monzo, çalışanlarına ait hisselerin satıldığı ikincil piyasa işlemlerinin ardından değerlemesini 5.9 milyar dolara yükseltti. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

Fintech girişimi Monzo’nun değerlemesi 5.9 milyar dolara çıktı

Çalışanlarını teşvik etmek ve uzun vadeli başarılarını ödüllendirmek için hisse senedi opsiyonu programları uygulayan şirketler, özel şirket oldukları için çalışanlarının bu hisseleri nakde çevirmesini kolaylaştırmak adına ikincil piyasalara yönelebiliyorlar. İşte Monzo da çalışanlarına bu olanağı sağlamak ve aynı zamanda yeni yatırımcıları da bünyesine katmak amacıyla bu yolu seçti.

Fintech girişimi Monzo'nun değerlemesi 5.9 milyar dolara çıktı.
Fintech girişimi Monzo’nun değerlemesi 5.9 milyar dolara çıktı.

Singapurlu yatırım fonu GIC ve ABD merkezli StepStone Group gibi devlerin de bu satışlarda hisse satın aldığı belirtiliyor. Monzo CEO’su TS Anil, yatırımcılardan gelen yoğun ilgiye dikkat çekerken, çalışanlarına da bir miktar nakit sağlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Tamamen dijital platformlar üzerinden hizmet veren Monzo, geleneksel bankacılık hizmetlerine kıyasla çok daha hızlı ve kullanıcı dostu bir deneyim sunuyor. Hesap açma, para transferi ve harcama takibi gibi işlemleri kolaylaştıran girişim, bu yılın Mart ayında 340 milyon sterlinlik bir yatırım almış, Mayıs ayında ise aynı tur kapsamında 190 milyon dolarlık ek kaynak sağlamıştı.

Mayıs ayında 5.2 milyar dolar olarak açıklanan değerlemesini kısa sürede daha da yukarı taşıyan Monzo, İngiltere’deki yetişkin nüfusunun %20’sine ve işletmelerin yaklaşık %6’sına hizmet veriyor. Avrupa’daki varlığını güçlendirmek için yeni stratejiler geliştiren şirket, gelecek dönemde ABD pazarına da odaklanmayı hedefliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir