Techinside Google News
Techinside Google News

Porsche, Taycan modellerini geri çağrıyor! Peki neden?

Porsche, Taycan modellerini geri çağırmaya başladı. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…
- Advertisement -

Alman otomotiv devi Porsche, elektrikli otomobil atağının önemli oyuncularından biri olan Taycan modelinde olası bir güvenlik riski nedeniyle zorlu bir süreçten geçiyor. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA) açıklamasına göre, 2019-2024 yılları arasında üretilen bazı Taycan modellerinde batarya hücre blok modüllerinde kısa devre ve yangın riski bulunuyor. Bu nedenle Porsche, ABD’de 27 binden fazla Taycan modelini geri çağırma kararı aldı.

Porsche, Taycan modellerini geri çağırmaya başladı

Porsche yetkilileri, henüz sorunun hangi araçlarda olduğunu kesin olarak belirleyemediklerini ancak önlem amaçlı olarak belirtilen tarih aralığında üretilen tüm Taycan sahiplerine ulaşarak araçlarını yetkili servislere götürmelerini istediklerini açıkladı. Servislerde araçlara yüklenecek teşhis yazılımları ile sorunun kaynağı araştırılacak ve gerekli önlemler alınacak. Bu süreçte Porsche, Taycan sahiplerine bataryalarını yüzde 80’den fazla şarj etmemelerini tavsiye ediyor.

Porsche, Taycan modellerini geri çağırmaya başladı.
Porsche, Taycan modellerini geri çağırmaya başladı.

Yaşanan bu durum, akıllara 2021 yılında Chevrolet’in elektrikli modeli Bolt’ta yaşanan ve büyük bir krize yol açan batarya yangınlarını getirdi. Benzer bir sorunla karşı karşıya kalan ve LG Chem üretimi bataryaları kullanan Chevrolet, 1.8 milyar dolarlık devasa bir maliyetle sorunu çözmeye çalışmış ve Bolt’un üretimini durdurmak zorunda kalmıştı.

Porsche cephesinde ise Taycan ile aynı platformu ve yine LG Chem üretimi bataryaları kullanan Audi de, 6.499 adet E-tron GT ve RS modelini geri çağırma kararı aldı. Yaşanan bu gelişmeler, elektrikli araçlarda batarya teknolojisinin önemini bir kez daha gözler önüne sererken, üreticilerin güvenlik konusunda daha da hassas davranmaları gerektiğini de ortaya koyuyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir