Techinside Google News
Techinside Google News

Huawei Cloud’un yapay zeka destekli bulut çözümleri tanıtıldı!

Huawei Cloud, İstanbul’da yapay zeka destekli bulut çözümlerini tanıttı ve dijital dönüşüme 6 milyon dolar yatırım açıkladı.
- Advertisement -

Huawei, İstanbul’da düzenlenen Huawei Cloud Summit Türkiye etkinliğinde yapay zeka destekli bulut çözümlerini tanıttı. Etkinlikte, dijital dönüşümün hızlandırılması için hazırlanan çözümler, iş dünyası liderleri ve kamu yetkililerinin katılımıyla geniş bir çerçevede ele alındı.

Huawei Cloud, yerel bulut hizmetleri alanında Türkiye’deki lider konumunu pekiştirdi ve dijital dönüşüme 6 milyon dolar değerinde kaynak ayırarak ‘Dijital Dönüşüm için Bulut Hızlandırma Programı’nı başlattı.

Huawei Cloud Türkiye’deki birinci yılını doldurdu, İstanbul’da gerçekleştirdiği zirve ile en güncel bulut çözümlerini müşterileri ve iş ortakları ile paylaştı. Huawei Cloud Türkiye Başkan Yardımcısı Onur karahayıt ile Huawei Cloud CTO’su Bruno Zhang ile Huawei Cloud’un Türkiye’deki bir yılını ve Türkiye’de dijital dönüşümü ve yapay zeka adaptasyonunu kolaylaştırmak için hizmete girecek yeni servisleri konuştuk.

Huawei Cloud, Türkiye’de hızla büyüyen bulut pazarındaki etkinliğini artırarak yerel bulut hizmet sağlayıcısı olarak öne çıkıyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de faaliyetlerine başlayan şirket, kısa sürede 360’tan fazla yerel müşteriye hizmet sunan ve iş hacmini 12 kat artıran bir konuma ulaştı.

Kamu kurumlarından perakende sektörüne kadar birçok alanda faaliyet gösteren şirketler, Huawei Cloud’un sunduğu bulut çözümleriyle dijital dönüşümlerini gerçekleştirdi. Şirket, yapay zeka ile desteklenen bulut altyapısı sayesinde işletmelere veri hazırlama, model eğitimi, çıkarım ve uygulama aşamalarında tam destek sunuyor.

Etkinlikte Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, bulut teknolojilerinin dijitalleşme sürecindeki önemine dikkat çekti ve Huawei Cloud’un Türkiye’deki yerel ekosisteme olan katkılarını vurguladı.

KOSGEB Başkan Yardımcısı Dr. Recep Kılınç ise küçük ve orta ölçekli işletmelerin dijital dönüşümünde Huawei Cloud’un rolüne dikkat çekerek, bulut bilişim teknolojilerinin ülke ekonomisine olan katkılarını anlattı. Huawei Cloud Avrupa Başkanı Tim Tao, bulut hizmetlerinin sunduğu avantajlara değinerek, şirketin Türkiye’de sunduğu kapsamlı çözümleri aktardı.

Huawei Cloud CTO’su Bruno Zhang ise yapay zekanın bulut teknolojilerine entegre edilmesiyle ilgili olarak “AI for Cloud” ve “Cloud for AI” stratejilerini açıkladı. Şirket, bu stratejilerle yapay zeka teknolojilerini her alanda kullanıma sunarak işletmelere daha akıllı ve verimli çözümler sağlıyor. Huawei’nin yapay zeka destekli bulut hizmetleri, hava durumu tahminlerinden video hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede yenilikçi çözümler içeriyor.

Huawei Cloud’un sunduğu yenilikler arasında, güvenli ve sağlam bir altyapı sunan Huawei Cloud Stack 8.5 çözümü de yer alıyor. Şirket, Türkiye’deki büyük işletmelerin ve kamu kurumlarının dijital dönüşümünü hızlandırmak için bu çözümü kullanıma sundu. “AI-native Cloud” adı altında yapay zeka ve bulut teknolojilerinin entegrasyonunu sağlayarak işletmelere veri yönetimi ve analizinde büyük kolaylıklar sunuyor.

Huawei Cloud, Türkiye’deki bulut stratejisi kapsamında üç yeni eylem planını duyurdu: 100 işletmenin buluta geçişine destek sağlanacak, 100 iş ortağına kapsamlı pazarlama ve operasyon desteği verilecek ve 100 startup’a bulut inovasyonu konusunda rehberlik edilecek. Bu plan, Huawei Cloud’un Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkı sağlama hedefini somutlaştırıyor.

Şirket, “Cloud for Good” inisiyatifi kapsamında yapay zeka ve bulut teknolojilerinin toplumsal faydalarını ön plana çıkarıyor. Nadir hastalıkların tespiti ve hava durumu tahmininde kullanılan yapay zeka sistemleri, bu inisiyatifin örnek projeleri arasında yer alıyor. Huawei Cloud ayrıca yerel yeteneklerin gelişimi için 30 üniversiteyle iş birliği yaparak dijital beceri programları ile 40.000’den fazla öğrenciye ulaştı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir