Techinside Google News
Techinside Google News

Snapdragon 8 Gen 4 işlemciler, ısınma sorunu mu yaşayacak?

Snapdragon 8 Gen 4 işlemciler, ısınma sorunu yaşayabilir. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…
- Advertisement -

Qualcomm’un merakla beklenen yeni amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 8 Gen 4, performansıyla göz kamaştırırken, ortaya çıkan yeni bilgiler ısınma sorunlarıyla ilgili endişeleri artırıyor. TSMC’nin N3E üretim sürecini kullanacak olan ve yapay zeka görevleri için güçlü bir NPU’ya sahip olacak Snapdragon 8 Gen 4’ün, 4 GHz’e ulaşan işlemci çekirdekleriyle rekor bir performans sunması bekleniyor. Ancak sızıntılar, bu performansın bir bedeli olabileceğini gösteriyor: yüksek ısı üretimi ve pil ömründe azalma.

Snapdragon 8 Gen 4 işlemciler, ısınma sorunu yaşayabilir

Sızdırılan bilgilere göre Snapdragon 8 Gen 4, 20 watt’tan fazla güç tüketiyor ve normal kullanımda bile 98,5 derece Celsius gibi yüksek sıcaklıklara ulaşıyor. Üstelik bu sonuçlar, üç ay önce test edilen resmi olmayan bir sürüme ait. Qualcomm’un bu süre zarfında verimlilik konusunda iyileştirmeler yapmış olması mümkün. Ancak yine de, 20 watt ve üzeri güç tüketimi, gelecek nesil amiral gemisi telefonlarda neden 6.000 mAh ve üzeri bataryalar göreceğimizi açıklıyor olabilir.

Snapdragon 8 Gen 4 işlemciler, ısınma sorunu yaşayabilir.
Snapdragon 8 Gen 4 işlemciler, ısınma sorunu yaşayabilir.

Snapdragon 8 Gen 4’ün işlemci performansı ise gerçekten etkileyici. Geekbench testlerinde tek çekirdekte 2.884, çoklu çekirdekte ise 8.840 puan alan işlemci, “Galaxy için” özel versiyonunda ise bu skorları daha da yükselterek tek çekirdekte 3.060, çoklu çekirdekte ise 9.080 puana ulaşmış.

Tüm bu veriler, Snapdragon 8 Gen 4’ün hem CPU hem de GPU performansı açısından 2025’in en güçlü yonga setlerinden biri olacağını gösteriyor. Ancak, yüksek performansın beraberinde getirdiği ısınma sorunları ve pil ömründeki olası azalma, telefon üreticileri için önemli bir zorluk oluşturabilir. Qualcomm’un bu sorunları ne ölçüde çözebileceğini ve Snapdragon 8 Gen 4’ün gerçek dünya performansının nasıl olacağını ise zaman gösterecek.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir