Techinside Google News
Techinside Google News

Samsung, 2 nm üretim sürecine geçiş yapacak!

Samsung, 2 nm üretim sürecine geçiş yapıyor. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…
- Advertisement -

Samsung, yarı iletken pazarındaki liderlik yarışında geri kalmamak için önemli hamleler yapıyor. Güney Koreli teknoloji devi, üretim tesislerinde büyük değişikliklere giderek 2 nanometre (nm) üretim süreçlerine geçiş yapmaya hazırlanıyor. Bu hamle, şirketin 2025 yılında 2nm çipler ve 2027’de ise 1.4nm çipler üretme hedefine ulaşmasında kritik bir öneme sahip.

Samsung, 2 nm üretim sürecine geçiş yapıyor

Edinilen bilgilere göre, Samsung’un Hwaseong’daki “S3” adlı fabrikasında gelişmiş ekipmanların kurulumu tüm hızıyla devam ediyor. 2nm üretim hattının 2025’in ilk çeyreğinde devreye alınması ve aylık 7.000 wafer (yonga plakası) üretim kapasitesine ulaşması bekleniyor. Samsung, ayrıca Pyeongtaek Plant 2’deki “S5” fabrikasında da 1.4nm üretim hattını kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu hattın ise 2025’in ikinci çeyreğinde üretime başlaması ve yıl sonuna kadar aylık 2.000 ila 3.000 wafer üretmesi hedefleniyor.

Samsung, 2 nm üretim sürecine geçiş yapıyor.
Samsung, 2 nm üretim sürecine geçiş yapıyor.

Samsung, 2nm üretimine geçiş sürecinde, mevcut 3nm hatlarını da değerlendirerek “S3” fabrikasındaki tüm 3nm hatlarını 2nm’ye dönüştürmeyi planlıyor. Bu hamleler, Samsung’un rakibi TSMC ile arasındaki rekabet açısından büyük önem taşıyor. Zira TSMC, şu anda küresel dökümhane pazarında %62,3’lük paylarla lider konumda bulunuyor. Samsung ise %11,5’lik pazar payıyla TSMC’nin gerisinde kalmış durumda.

Samsung, daha önce 3nm üretimine geçen ilk şirket olmuş ancak verimlilik sorunları yaşamıştı. Şirket, yeni yatırımları ve stratejik hamleleriyle bu sorunları çözmeyi ve yarı iletken pazarındaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir