Techinside Google News
Techinside Google News

Dev site hacklendi: 31 milyon kullanıcının şifresi çalındı!

Milyonlarca kullanıcısı olan Internet Archive sitesi dev bir siber saldırının hedefi oldu. Milyonlarca kullanıcının verileri çalındı.
- Advertisement -

Son zamanlardaki siber saldırılar malesef önüne geçilemez bir hal almaya başladı. Son kurban ise milyonlarca kullanıcı için dijital tarihin koruyucusu olarak bilinen Internet Archive oldu. Site, 31 milyon kullanıcının kişisel verilerini içeren bir veri ihlaline maruz kaldı. Aynı gün içinde yoğun bir DDoS saldırısı ile karşı karşılaştı. İşte detaylar…

Internet Archive siber saldırının hedefi oldu! 31 milyon kullanıcının tüm verileri çalındı

Öncelikle olay, sitenin giriş sayfasında beliren bir pop-up mesajıyla duyuruldu. Saldırganların, mesajı eklemek için sitenin JavaScript kitaplığını kullanarak sitede değişiklik yaptığı söyleniyor. Mesajda, kullanıcı verilerinin çalındığı ve verilerin Have I Been Pwned gibi veri ihlali sitelerinde ortaya çıktığı ifade edildi.

Internet Archive sorumlusu Brewster Kahle, saldırıyı doğrulayarak sitenin güvenliğiyle ilgili acil önlemler aldıklarını ve sistemleri güçlendirmeye çalıştıklarını açıkladı. Ayrıca, sitenin barındırdığı dev internet kütüphanesi de devre dışı bırakıldı. Saldırının arkasındaki motivasyon ise belirsizliğini koruyor. DDoS saldırısı sırasında saldırganlar herhangi bir gerekçe sunmadan sadece “yapabiliyoruz diye yapıyoruz” şeklinde açıklamalarla olayın ciddiyetini daha da artırdı.

Siber saldırı sonrası tüm kullanıcılardan şifrelerini değiştirmeleri tavsiye edildi. Buna benzer büyük saldırıların, yalnızca verilerin çalınması riskini değil, önemli dijital kaynakların erişilemez hale gelmesi gibi ciddi sonuçları da beraberinde getirebileceği ifade ediliyor.

Internet Archive gibi geniş bir dijital arşive sahip bir platformun böylesine ciddi bir saldırıya maruz kalması, endişelerini artırmış durumda. Saldırının etkilerinin uzun vadede nasıl sonuçlanacağı henüz belli değil, ancak olay, site sahiplerine güvenliğin ne kadar kritik olduğunu açıkça göstermiş oldu.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir