Techinside Google News
Techinside Google News

Honda 1.7 milyon aracı geri çağırıyor

Honda Motor Company, ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA) raporuna göre yaklaşık 1.7 milyon aracı geri çağırma kararı aldı.
- Advertisement -

Japon otomobil devi Honda, ABD’de yaklaşık 1.7 milyon aracını geri çağırma kararı aldı. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yapılan açıklamaya göre, geri çağırmanın nedeni direksiyon dişli kutusundatespit edilen bir üretim hatası. Bu büyük Honda 1.7 milyon aracını etkiliyor.

Direksiyon sistemindeki sorun ne anlama geliyor?

Honda’nın geri çağırma kararı, direksiyon dişli kutusunun solucan dişlisinde yaşanan bir şişme sorunu ve aşırı yay ön yükünden kaynaklanıyor. Bu durum, direksiyon çevirme sırasında aşırı sürtünmeye neden olarak direksiyonun sertleşmesine ve sürücünün kontrolünü zorlaştırmasına yol açıyor. Artan sürtünme, kaza riskini önemli ölçüde artırabiliyor.

Hangi modeller etkileniyor?

Geri çağırma, 2022-2025 yılları arasında üretilen Honda Civic 4DHonda CR-V ve Honda CR-V Yakıt Hücreli Elektrikli Araç gibi popüler modelleri kapsıyor. Honda 1.7 milyon aracı bu nedenle geri çağırıyor.

Honda’nın son dönemlerdeki geri çağırmaları

Bu, Honda’nın son dönemdeki en büyük geri çağırma olaylarından biri. Şirket, daha önce Şubat 2024’te hava yastığıendişeleri nedeniyle ve geçen yıl da hibrit araçlarda yangın riski nedeniyle benzer geri çağırma kampanyaları başlatmıştı. Honda 1.7 milyon aracını geri çağırırken müşterilere bilgilendirmede bulunmuştu.

Araç sahiplerine öneriler

Honda araç sahipleri, bu geri çağırma hakkında detaylı bilgi almak ve araçlarını kontrol ettirmek için en yakın yetkili servise başvurmaları öneriliyor. Bu sayede olası riskleri ortadan kaldırarak güvenli sürüş deneyimlerini koruyabilirler. Honda 1.7 milyon aracın geri çağırılması nedeniyle yetkili servislerde yoğunluk yaratabilir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir