Techinside Google News
Techinside Google News

KONAMI ve FIFA, eSpor’da bir araya geldi: Türkiye de yarışta!

Dünya çapında büyük yankı uyandıran bir gelişmeyle, Konami ve FIFA, espor alanında güçlerini birleştirdi.
- Advertisement -

KONAMI ve FIFA, eSpor alanında önemli bir iş birliği yapacaklarını duyurdu. Bu iş birliği, Türkiye’nin de yer aldığı geniş bir katılım ile eSporun gelişimine yönelik dünya çapındaki bağlılıklarını sürdürmeyi amaçlıyor.

Yapılan resmi açıklamada, Konami Digital Entertainment Co., Ltd. (KONAMI) ve FIFA arasında gerçekleşen bu anlaşmanın, esporun evrensel anlamda büyümesine katkıda bulunacağı vurgulandı. Açıklamada, “KONAMI ve FIFA, esporun gelişimine yönelik dünya çapındaki bağlılıklarını sürdürmek amacıyla el sıkıştıklarını duyurdu” ifadelerine yer verildi. Bu girişimin bir parçası olarak, bu yılın ilerleyen zamanlarında mobil ve konsol platformlarında eFootball‘u da içeren iki farklı FIFAe World Cup düzenlenmesi planlanıyor. Özellikle KONAMI ve FIFA için oldukça önemli bir gelişme olarak görülüyor.

Bu iş birliğinin amacı, espor aracılığıyla dünya çapındaki oyuncuların futbol keyfini katlamak ve bu alandaki etkileşimi artırmaktır. Oyuncular, kendi ülkelerini özel yarışmalar aracılığıyla temsil etme fırsatına sahip olacak, böylece futbolseverlerle olan bağları daha da güçlenecek. FIFAe Dünya Kupası elemeleri, dünya genelinde 10 Ekim Perşembegünü başlayacak. Tüm topluluğu kapsayacak şekilde konsol ve mobil olmak üzere iki ayrı yarışma düzenlenecek ve her birinde bir FIFAe Dünya Şampiyonu belirlenecek. KONAMI ve FIFA’nın bu iş birliği, her iki taraf için de önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Detaylı bilgiye FIFA.GG ve Konami web sitelerinden ulaşılabileceği belirtildi. İş birliğinin ilk yılında final etkinliklerine 18 ülke davet edildi. Bu ülkeler, oyuncu tabanı ve o ülkelerdeki rakiplerin önceki performansları gibi farklı faktörlere göre seçildi. eFootball oynayan herkesin katılabileceği bu turnuvada yer alabilmek için oyuncuların eFootball‘u en son sürümüne güncellemeleri gerekecek. KONAMI ve FIFA, geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

Mobil ve konsollarda eFootball‘un yer aldığı ilk FIFAe World Cup‘a katılacak ülkeler ise şu şekilde sıralandı: Arjantin, Brezilya, Kosta Rika, İngiltere, Fransa, Hindistan, Endonezya, Japonya, Kore Cumhuriyeti, Malezya, Fas, Hollanda, Polonya, Portekiz, Suudi Arabistan, İspanya, Tayland ve Türkiye.

Bu girişim, espor topluluğuna yeni fırsatlar sunarken, futbolseverler için de heyecan verici bir dönemin başlangıcını müjdeliyor. KONAMI ve FIFA, bu yeni dönemi büyük bir heyecanla desteklemektedir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir