Techinside Google News
Techinside Google News

Amazon, yapay zeka destekli alışveriş rehberini kullanıcılarının kullanımına sunuyor!

Amazon, çarşamba günü yaptığı duyuru ile tüketicilere yönelik yapay zeka destekli yeni bir özellik olan AI alışveriş rehberlerini tanıttı.
- Advertisement -

Bu rehberler, perşembe gününden itibaren Amazon.com’da 100’den fazla ürün türü için sunulacak ve müşterilerin satın alma öncesinde araştırma yapma gereksinimlerini en aza indirerek, güvenilir markalar ve önemli bilgileri bir araya getirecek.

Amazon, bu yeni özelliğin amacının, müşterilerin doğru ürünü seçme sürecini hızlandırarak alışveriş ve satın alma sürecini daha kolay hale getirmek olduğunu açıkladı. Rehberler yalnızca büyük çaplı satın alımlarla sınırlı değil.

Bu rehberler, müşterilerin ihtiyaçlarına göre ürün seçeneklerini daraltmasına yardımcı olacak ve Amazon’un geniş ürün yelpazesi arasında kaybolan çevrimiçi alışverişçilere rehberlik edecek.

Her rehberde, müşterilere ürün türü hakkında yorumlar, kullanım alanları, ana özellikler, popüler markalar ve terminoloji gibi eğitici içeriklerle yönlendirmeler yapılacak. Ayrıca, rehberler aracılığıyla şirketin yeni yapay zeka alışveriş asistanı ve sohbet botu Rufus’a erişim sağlanabilecek.

Amazon, bu alışveriş rehberlerini geniş çapta uygulayabilmek için büyük dil modellerini (LLM’ler) kullanan generative AI teknolojisinden faydalanıyor. Amazon Bedrock tarafından desteklenen bu teknoloji, rehberlerin içeriğini sürekli güncel tutarak en doğru bilgiyi sunmayı amaçlıyor.

AI alışveriş rehberleri, ilk olarak ABD’de iOS, Android ve mobil web üzerinden Alışveriş uygulamasında erişilebilir olacak. Rehberler, arama önerilerinde ve “Alışverişe Devam Et” bölümünde gösterilecek. Ayrıca, kullanıcılar doğrudan AIShoppingGuides adresinden popüler rehberlere ulaşabilecek.

Amazon, önümüzdeki haftalarda rehber kapsamını 100’den fazla ürün türüne genişletmeyi planlasa da, rehberlerin diğer dillere ne zaman çevrileceğiyle ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir