Techinside Google News
Techinside Google News

Discord’un kapatılma nedeni belli oldu! 

9 Ekim 2024 tarihi itibarıyla ülkemizde erişime kapatılan Discord'un neden engellendiğine dair resmi açıklama geldi. İşte detaylar...
- Advertisement -

Ülkemizde özellikle son dönemde artan şiddet ve sanal zorbalık olayları sonrasında bir kez daha gündeme gelen Discord’un erişime engellendiği haberini gece saatlerinde sizlerle paylaşmıştık. Günün erken saattlerinde, konuyla ilgili resmi bir açıklama daha geldi ve platformun neden yasaklandığı resmen ortaya çıktı.

Discord’un kapatılma sebebi, verilerin paylaşılmaması!

Bildiğiniz üzere yaklaşık 1 haftadır ülkemizde Discord ve Telegram gibi platformların kapatılabileceği konusu konuşuluyordu. Bu anlamda hükümet kanadı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yasakçı bir zihniyete sahip olmadıklarını, süreci şeffaf bir biçimde devam ettireceklerirni vurgulamıştı.

Bu anlamda ilgili platformların veri paylaşımı yapması durumunda erişim engeli getirilmeyeceği belirtilirken, gece 01.00 sularında, Discord’un ülkemizde engellendiği resmen ortaya çıktı. Gün içerisinde konuyla ilgili bir röportaj gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord’un engellenmesindeki gerekçenin, platformun talep edilen verileri kendileriyle paylaşmayı kabul etmemesi olduğunu açıkladı.

Uraloğlu yaptığı açıklamada şunlara değindi:

“Burası tamamen kapalı bir sistem, siz istediğiniz gibi girip çıkamıyorsunuz. Ya da bizim güvenlik birimlerimiz oradaki her türlü sorgulamayı yapamıyorlar maalesef. Ancak orayı kullananların bize şikayet etmesi noktasında biz müdahil olabiliyoruz çünkü kaç gündür yaşadığımız olaylar olmamış olsa belki biz bugün Discord’a erişim engeli getirdiğimiz için biz yasakçı zihniyetle itham edilecektik ama bugün bakın bu olaylar oldu herkes kapatılmasını istiyor.”

Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“O zaman burada bütün toplum kesimleriyle gerçekten beraber hareket etmemiz lazım, başta aileler olmak üzere. Yani bizim giremediğimiz mecrada ne olduğunu bilemeyebiliyoruz. Discord’da kendi bilgilerinin IP adresleri dahil, içerikler dahil güvenlik birimlerimizle paylaşmayı reddettiği için biz de zorunlu olarak erişime engel getirdik ama burada toplumdaki algıyı da farkındalığı da beraber yürütmemizde fayda var.

“Bazı şeylere ancak öğrendiğinizde müdahale ediyorsunuz yoksa her şeye girip de her şeyi denetleme imkanına sahip değiliz maalesef. Onun için bakın burada Discord’u kapattık diye çok acayip bir memnuniyet var ama bir hafta önce kapatmış olsaydık bu memnuniyet muhtemelen olmayacaktı. Onun için bizlerle bilgi paylaşımı gerçekten kıymetli.

“Buralara gelen şikayetler ve talepler üzerine biz gerekeni yapıyoruz. Aynı şekilde onlar bazı odaların, sohbet odalarının içerisinde olduğu için oradan bize net bilgiler aktarabiliyorlar. Biz de daha geniş bilgi sahibi olarak burada yapmamız gerekenleri yapmaya devam ediyoruz”

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir