Techinside Google News
Techinside Google News

General Catalyst, 1 milyar dolarlık fon hedefliyor!

General Catalyst, tam 1 milyar dolarlık bir fon hedefliyor. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…
- Advertisement -

Girişim ekosisteminde halka arzların ve şirket birleşmelerinin azalmasıyla birlikte, yatırım fonları yeni stratejiler geliştirmeye başladı. Teknoloji odaklı girişimlere yaptığı yatırımlarla tanınan General Catalyst de bu doğrultuda yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.

General Catalyst, tam 1 milyar dolarlık bir fon hedefliyor

Edinilen bilgilere göre, General Catalyst 800 milyon ila 1 milyar dolar arasında bir meblağı “devam fonu” olarak adlandırılan bir yapıya dönüştürmeyi planlıyor. Yönetimi altında yaklaşık 25 milyar dolarlık bir portföyü bulunan General Catalyst, yeni fonun kurulması ve yatırımcıların belirlenmesinin ardından ortaklarına iki seçenek sunacak.

General Catalyst, tam 1 milyar dolarlık bir fon hedefliyor.
General Catalyst, tam 1 milyar dolarlık bir fon hedefliyor.

İlk seçenek, Stripe, Gusto ve Circle gibi önemli girişimlerdeki mevcut hisselerini nakde çevirerek yeni yatırımcılar için yer açmak. İkinci seçenek ise “rolling” olarak adlandırılan ve girişimlere aşamalı olarak yatırım yapma imkanı sunan bir yöntemi benimsemek.

Devam fonları, genellikle mevcut portföy şirketlerinin büyümelerini desteklemek ve yeni yatırım turlarına katılım için kullanılıyor. Bu fonlar, yatırımcılara daha düşük riskle ek getiri elde etme imkanı sunarken, girişimlerin de büyüme sermayelerine daha kolay ulaşmasını sağlıyor. Aynı zamanda, yatırım fonlarının mevcut hisselerini ellerinde tutarak şirketler üzerindeki etkilerini sürdürmelerine imkan tanıyor.

Devam fonları genellikle mevcut değerlemelerin %20 ila %30 altında bir indirimle hisse satışı yaparak oluşturuluyor. 6 ay ile 1 yıl arasında sürebilen karmaşık bir süreç olsa da, halka arzların ve şirket birleşmelerinin azalmasıyla birlikte son dönemde oldukça popüler hale geldi.

Samsara, Canva, Instachart, Snapchat, Airbnb, Stripe, HubSpot ve Take Two gibi birçok başarılı girişimi portföyünde bulunduran General Catalyst, henüz devam fonu planlarıyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir