Techinside Google News
Techinside Google News

Apple Watch series 10’un iç sırları ortaya çıktı!

iFixit'in yeni incelemesi, Apple'ın en ince akıllı saatinin iç yapısını tüm detaylarıyla gözler önüne seriyor.
- Advertisement -

Apple’ın bugüne kadarki en ince saati olarak tanıttığı Apple Watch Series 10iFixit tarafından adım adım parçalarına ayrıldı. 46mm modelinin iç yapısına dair detaylı bir rehber video paylaşan iFixit ekibi, yeni modelin tasarım ve tamir edilebilirlik açısından nasıl bir performans sergilediğini gözler önüne serdi.

Daha ince tasarım, daha zor tamir

Apple Watch Series 10, önceki nesillere kıyasla daha ince bir kasa ve daha büyük ekran ile geliyor. Ancak bu ince tasarım, saatin sökülmesi ve tamir edilmesi işlemini oldukça zorlaştırıyor. iFixit’in videosunda da görüldüğü gibi, bileşenlere erişmek için ekranı ısıtarak açmak gerekiyor. Apple’ın yeni modelde su geçirmezlik özelliğini geliştirdiği de dikkat çekiyor. Ekran ile metal çerçeve arasındaki yalnızca 0,176 mm’lik boşluk, saatin suya karşı daha dayanıklı olduğunu kanıtlıyor.

Pil kapasitesinde değişiklik yok

Ekran çıkarıldıktan sonra ilk görülen bileşenler Taptic Engine ve batarya. iPhone’dan farklı olarak Apple Watch Series 10’un pili, sıradan bir yapıştırıcıyla kolayca yerinden çıkarılabiliyor. Bununla birlikte, saatin pil kapasitesinde önceki nesillere göre bir artış olmadığı belirtiliyor. Ancak Apple’ın yayınladığı watchOS 11.0.1 güncellemesiyle, pil ömrünün yazılım desteğiyle iyileştirildiği de ekleniyor.

OLED ekran aynı kaldı

Apple, yeni modelde daha geniş açıdan görülebilen bir panel kullandığını iddia etse de iFixit, OLED ekranın yapısının önceki nesille neredeyse aynı olduğunu belirtiyor. Saatin sensörleri, tüm diğer bileşenlerin altına konumlandırılmış, bu da tamir işlemlerini daha karmaşık hale getiriyor.

iFixit, Apple Watch Series 10’un tamir edilebilirlik açısından düşük bir puan almasının sebeplerinden biri olarak, bataryaya erişimin ve camın değiştirilmesinin oldukça zor olmasını gösteriyor. Yeni Apple Watch modeli, tamir edilebilirlik açısından 10 üzerinden 3 puan alarak bu konuda çok da başarılı olmadığını ortaya koyuyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir