Techinside Google News
Techinside Google News

Stellantis ve Renault’un birleşme iddiaları kesinlikle yalanlandı

Stellantis ve Renault'un birleşerek yeni bir otomotiv süper gücü oluşturacağı iddiaları, şirket yöneticileri tarafından yalanlandı.
- Advertisement -

Stellantis ve Renault yöneticileri, iki otomobil devinin birleşerek yeni bir otomotiv süper gücü oluşturabileceği yönündeki haberleri kesin bir dille yalanladı. Birleşme söylentileri, bu yılın başlarında İtalyan medyasında gündeme gelmişti. Son raporlar, böyle bir birleşmenin amacının, Toyota‘yı dünyanın en büyük otomobil üreticisi konumundan alarak Volkswagen Grubu‘nu geçecek yeni bir Avrupa otomotiv devi yaratmak olduğu yönündeydi. Ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘un Stellantis ve Renault birleşmesini desteklediği iddia edildi.

Stellantis’in CEO’su Carlos Tavares, bu tür spekülasyonları tamamen reddetti. Benzer şekilde, Renault’nun CEO’su Luca de Meo da birleşme iddialarını yalanladı. Fransız hükümetinin Stellantis ve Renault’un geleceğiyle ilgili çıkarları bulunuyor; zira Fransız devleti, Renault‘un %15’ine ve Stellantis‘in %6,1’ine sahip.

Buna ek olarak, Macron’un Renault’nun CEO’su de Meo’nun yeni süper grubu yönetmesini istediği konuşuluyor. Stellantis’in başkanı John Elkann‘ın da bu planı desteklediği iddia ediliyor.

İtalyan medyası, otomobil endüstrisinin “Airbus“ını yaratmak için yalnızca Stellantis ve Renault’un birleşebileceğini düşünmüyor. Bazı kaynaklar, BMW‘nin potansiyel üçüncü ortak olarak ekibe katılabileceğini ve üst düzey elektrikli araçlardaki uzmanlığını getirebileceğini öne sürüyor. Stellantis ve Renault’un işbirliği bu nedenle daha da önem kazanıyor.

Üç markanın yöneticileri, önümüzdeki hafta başlayacak olan Paris Motor Show‘da bir araya gelebilir. Tavares ve de Meo, Fransa’nın başkentinde iki yılda bir düzenlenen fuara katılacak ve burada Stellantis ve Renault hakkında konuşabilir.

Otomobil dünyasında şirket birleşmeleri sıkça yaşanan bir durum. Çinli otomobil üreticilerinin yükselişi, geleneksel otomobil firmalarını zorluyor. Rekabette ayakta kalabilmek adına Stellantis ve Renault gibi devlerin birleşme söylentileri doğaldır ve önümüzdeki yıllarda bu tür birleşmelerin yaşanması sürpriz olmayacaktır.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir