Techinside Google News
Techinside Google News

Veri merkezi girişimi Submer, dev bir yatırım aldı!

Veri merkezi girişimi Submer, dev bir yatırım alıyor. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…
- Advertisement -

Veri merkezleri için yenilikçi ve sürdürülebilir soğutma çözümleri geliştiren Barselona merkezli şirket Submer, M&G liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 55.5 milyon dolarlık bir fon sağladı. Yatırım turuna Norrsken VC, Mundi Ventures ve Planet First Partners gibi önemli yatırımcılar da katıldı.

Veri merkezi girişimi Submer, dev bir yatırım alıyor

Submer, geleneksel ve çevreye zararlı soğutma yöntemlerine karşı su kullanmayan bir alternatif sunarak dikkat çekiyor. Şirketin geliştirdiği çözüm, hiper ölçekli veri merkezlerinden daha küçük ölçekli veri merkezlerine kadar geniş bir yelpazede kullanılabiliyor.

Veri merkezi girişimi Submer, dev bir yatırım alıyor.
Veri merkezi girişimi Submer, dev bir yatırım alıyor.

Veri merkezleri, çalışmak için çok yüksek miktarda enerji tüketen yapılar olarak biliniyor. Bu durum, aşırı kaynak tüketimi ve çevresel zararlar gibi sorunları beraberinde getiriyor. Submer’in geliştirdiği çözüm ise, veri merkezlerinin çevresel etkilerini en aza indirerek daha sürdürülebilir ve verimli bir soğutma modeli sunuyor.

Submer CFO’su Pol Valls, yatırımcıların ilgisi ve güveninden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Şirket, bu yeni finansal destekle altyapısını güçlendirmeyi, daha fazla müşteriye ulaşmayı ve Asya-Pasifik ile ABD pazarlarına açılarak küresel çapta büyümeyi hedefliyor.

M&G Catalyst Yatırımları Küresel Başkanı Niranjan Sirdeshpande, yapay zeka ve veri kullanımı konusunda artan küresel talebe dikkat çekerek, Submer’in teknolojisinin bu alandaki enerji ve su ihtiyacını azaltmada önemli bir rol oynayacağını ifade etti.

Submer’ın bu başarılı yatırım turu, veri merkezleri sektöründe sürdürülebilir ve çevre dostu çözümlere artan ilgiyi bir kez daha gözler önüne seriyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir