Techinside Google News
Techinside Google News

Meta, yapay zekalı video düzenleyicisini tanıttı!

Meta, yapay zekalı video düzenleyicisini duyurdu. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…
- Advertisement -

Yapay zeka alanında rekabet kızışırken, Meta video oluşturma ve düzenleme konusunda iddialı bir adım attı. Şirket, metin girişlerini sesli ve yüksek çözünürlüklü videolara dönüştürebilen yapay zekâ destekli video oluşturucusu “Movie Gen”i duyurdu.

Meta, yapay zekalı video düzenleyicisini duyurdu

Movie Gen, benzer bir metinden videoya modeli olan ve OpenAI tarafından geliştirilen Sora’nın tanıtımının hemen ardından gelmesiyle dikkat çekiyor. Ancak henüz genel kullanıma açık olmayan Sora’nın aksine Movie Gen, yapay zekâ teknolojisi alanında farklılaşan bir dizi benzersiz özellikle ön plana çıkıyor.

Meta, yapay zekalı video düzenleyicisini duyurdu.
Meta, yapay zekalı video düzenleyicisini duyurdu.

Movie Gen, sadece yeni videolar oluşturmakla kalmıyor, aynı zamanda mevcut videoları veya fotoğrafları da düzenleyebiliyor. Üstelik bu düzenlemeleri, metin komutları kullanarak yapmak mümkün. Örneğin, videolara yeni nesneler eklemek, mevcut nesneleri çıkarmak, stilini ve geçişlerini değiştirmek gibi işlemler, sadece yazılı talimatlar vererek yapılabiliyor.

Movie Gen’in dikkat çeken diğer özellikleri arasında; farklı en boy oranlarında videolar oluşturabilmesi, saniyede 16 kare hızında 16 saniyeye kadar video üretebilmesi ve 45 saniyeye kadar ses oluşturabilmesi yer alıyor. Videolara eklenen sesler de yapay zekâ tarafından oluşturuluyor ve ortam gürültüsü, ses efektleri ve arka plan müziği sayesinde görsellerle mükemmel bir uyum sağlıyor.

Bununla birlikte Meta, Movie Gen’in henüz geliştirme aşamasında olduğunu ve yakın zamanda piyasaya sürülmesinin planlanmadığını belirtti. Ancak paylaşılan bilgiler, Meta’nın üretici yapay zekâ alanında önemli bir atılım içinde olduğunu ve OpenAI gibi rakipleriyle rekabet etmek için iddialı projeler üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir