Techinside Google News
Techinside Google News

Samsung akıllı TV’ler, yapay zeka ile donanıyor!

Samsung akıllı TV'ler, yapay zeka ile donanacak. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…
- Advertisement -

Samsung, akıllı televizyon deneyimini bir üst seviyeye taşımak için kolları sıvadı. Dün düzenlenen Samsung Geliştirici Konferansı’nda duyurulan yeni özelliklerle birlikte, Samsung TV’ler yapay zekânın gücünden daha fazla yararlanacak. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

Samsung akıllı TV’ler, yapay zeka ile donanacak

Şirket, sanal asistanı Bixby’de önemli iyileştirmeler yaparken, bir yandan da “Samsung AI Cast” adlı yepyeni bir özelliği duyurdu. Bu özellik sayesinde, üretici yapay zekâ teknolojisi Samsung’un Tizen işletim sistemli TV’leriyle buluşuyor. Artık kullanıcılar; Galaxy akıllı telefonlarından ve tabletlerinden, yapay zekâ destekli uygulamalar aracılığıyla oluşturdukları görüntüleri, metinleri ve diğer içerikleri kolaylıkla televizyonlarına aktarabilecekler. Samsung böylece, Galaxy AI ve Üretken Yapay Zekâ arasındaki sınırları ortadan kaldırarak, mobil cihazlar ile büyük ekranlar arasında sorunsuz bir geçiş sağlıyor.

Samsung akıllı TV'ler, yapay zeka ile donanacak.
Samsung akıllı TV’ler, yapay zeka ile donanacak.

Bildiğiniz gibi Samsung, daha önce de akıllı televizyonlarda yapay zekâyı kullanıyordu. Ancak bu, daha çok görüntü ve ses kalitesini artırmak için arka planda çalışan bir makine öğrenimi modeliyle sınırlıydı. Konferansta açıklanan yeni özellikler ise, gerçek anlamda “üretici yapay zekâ” deneyimini Samsung TV’lere taşıyor.

Samsung’un dikkat çeken bir diğer açıklaması ise, Tizen işletim sistemli TV’lerin ChatGPT ile entegre edileceği yönünde oldu. Bu entegrasyonun tam olarak nasıl işleyeceği henüz netlik kazanmasa da, Samsung TV’lerin daha akıllı, daha interaktif ve daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmasını sağlayacağı aşikar.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için gerçekten çok değerli. Paylaşmaktan çekinmeyin! Yorumlarınızı büyük bir merakla bekliyoruz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir