Techinside Google News
Techinside Google News

Android 16 beklenenden çok daha erken gelebilir!

Her yıl yeni bir Android sürümüyle karşımıza çıkan Google, bu sefer beklenmedik bir hamle yapmaya hazırlanıyor gibi görünüyor.
- Advertisement -

Google, her yıl yeni bir Android sürümü piyasaya sürmeye devam ederken, bir sonraki büyük güncelleme olan Android 16 için heyecan verici gelişmeler yaşanıyor. Son çıkan bilgilere göre, bu yeni sürüm beklenenden çok daha erkenyayınlanabilir. Geçmişte Android 16’nın “Baklava” kod adıyla anılacağı belirtilmişti ve şimdi güncellemenin çıkış tarihi hakkında bazı ipuçları ortaya çıktı.

Android 16’nın çıkış tarihi sızdırıldı

Normalde Google, yeni Android güncellemelerini Ağustos ile Kasım ayları arasında tanıtıyor. Ancak Android 16 ile bu düzen değişebilir. Son raporlara göre, Android 15’in Uyumluluk Tanımlama Belgesi’nde “25Q2” ve “25Q2/Android W” gibi bilgiler yer alıyor. Bu da Android 16’nın 2025’in ikinci çeyreğinde, yani Nisan-Haziran ayları arasında piyasaya sürülebileceğine işaret ediyor.

Android 16 daha erken gelebilir

Eğer Android 16 bu tarihlerde çıkarsa, Google, donanım lansmanları için tekrar Ağustos ayına dönebilir. Bu durumda Pixel 10 serisi, kutudan çıktığında Android 16 ile piyasaya sürülecek. Erken çıkış tarihi, Google’ın Android cihazlarına, Apple‘ın yıllık iOS güncellemeleri karşısında bir avantaj sağlayabilir. Ancak geçmişte yaşanan Android 14 ve Android 15’teki gecikmeler göz önüne alındığında, Android 16‘nın da benzer bir kaderi paylaşması ihtimal dahilinde.

Android 16

Sonuç olarak, Google’ın Android 16’yı 2025’in Haziran ayı sonuna kadar piyasaya sürmesi bekleniyor. Android 15 ise kısa süre içinde Pixel kullanıcıları için kullanıma sunulacak ve diğer büyük üreticiler de (Samsung, Honor, OnePlus) bu güncellemeyi yakında cihazlarına getirecek.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir