Techinside Google News
Techinside Google News

Yerli teknolojiyle üretilen elektrikli ambulanslar kurtarma operasyonlarına yeni bir soluk getiriyor

Mersin'de faaliyet gösteren AKY Teknoloji tarafından tasarlanan elektrikli askeri ve afet ambulansları, TEKNOFEST Adana'da büyük ilgi gördü.
- Advertisement -

Mersin’de faaliyet gösteren AKY Teknoloji tarafından tasarlanan elektrikli askeri ve afet ambulanslarıTEKNOFEST Adana‘da büyük ilgi gördü. Araçların girmekte zorlandığı bölgelerde kurtarma operasyonlarını kolaylaştıracak özellikteki bu ambulanslar, sedye, oksijen tüpü ve sağlık çantası gibi gerekli tüm ekipmanlara sahip. Otonom ve uzaktan kumandalı sürüş seçenekleriyle öne çıkan araçlar, zorlu arazi koşullarında bile kullanılabiliyor.

AKY Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, ambulansların hem askerler hem de siviller için kolay erişimli olduğunu belirterek, “Normal araçların giremediği tüm alanlara hızlıca erişim imkanı bulunuyor. Sivil ambulansımız yere daha yakın tasarlandı. Askeri aracımız ise arazi ve eğimli alanlarda kullanılabilmesi için hem yükseltilmiş hem de tekerleri daha büyük olarak geliştirildi.” dedi.

İnsansız kurtarma özelliği

Akyürek, ambulansların 3 farklı fonksiyonla kullanılabildiğini vurgulayarak, “Bunlar sayesinde mevcut kaza ve kurtarma operasyonlarında insansız olarak insanı geri getirme özelliğine sahip. Hem uzaktan kumanda hem de tarif edilmiş bir rotayı sürekli hiç durmadan tekrar edebilen, otomatik dümenleme sistemi ve konsol yardımıyla sınırsız uzaklıktaki erişimi yapabiliyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Seri üretim başladı

Artık seri üretime geçen ambulansların, zorlu koşullardaki kurtarma operasyonlarına önemli katkılar sağlayacağı öngörülüyor. AKY Teknoloji’nin kendi markası olan Ortimobil ile sivil kullanıma yönelik satışlara başlandığı, askeri ihtiyaçlar için de hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.

TEKNOFEST Adana’da tanıtıldı

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde üretilen ambulanslar, Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Adana‘da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Festival kapsamında sergilenen araçlar, yerli teknolojinin gelişimi ve savunma sanayine katkıları konusunda önemli bir örnek teşkil ediyor.

Özetle, yerli üretim elektrikli ambulanslar, otonom ve uzaktan kumandalı özellikleriyle kurtarma operasyonlarında yeni bir dönem başlatıyor. Zorlu arazi koşullarında bile kullanılabilirliği ve insansız kurtarma özelliği ile öne çıkan bu araçlar, hem askeri hem de sivil kullanıma uygun olarak tasarlandı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir