Techinside Google News
Techinside Google News

Yerli elektrikli araç Mango Car görücüye çıktı!

Yerli elektrikli araç Mango Car resmen tanıtıldı. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…
- Advertisement -

Adana semalarında bu yıl yine teknoloji rüzgarları estiren TEKNOFEST 2024, bir yeniliğe daha ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen ziyaretçiler, yerli ve milli imkanlarla üretilen ilk elektrikli mini otomobilimiz Mango Car ile tanıştı.

Yerli elektrikli araç Mango Car resmen tanıtıldı

Çevre dostu bir otomobil olmasının yanı sıra, sahip olduğu akıllı sürüş teknolojileriyle de dikkat çeken Mango Car, fuar alanında büyük ilgi uyandırdı. ISSD Yönetim Kurulu Başkanı Çağrı Yüzbaşıoğlu, Mango Car’ın sadece bir otomobil değil, aynı zamanda ülkemizin teknoloji alanında geldiği noktayı gösteren önemli bir sembol olduğunu belirtti. Sıfır emisyon salınımı ve enerji verimliliği konusunda da oldukça iddialı olan aracın, geleceğin ulaşım trendlerini bugünden yakaladığını da sözlerine ekledi.

Yerli elektrikli araç Mango Car resmen tanıtıldı.
Yerli elektrikli araç Mango Car resmen tanıtıldı.

Tamamen elektrikli motoru sayesinde çevreyi kirletmeden sessiz sedasız ilerleyen Mango Car, şehir içi ulaşımda da kullanıcısına büyük kolaylık sağlıyor. Sıradan bir prizden sadece 6 saat gibi kısa bir sürede tamamen şarj edilebilen araç, akıllı rota önerileriyle de enerji tasarrufu sağlıyor.

Üstelik uzun menzili sayesinde şehir içinde dilediğiniz gibi gezebilirsiniz. Trafik Kontrol Merkezi Yazılımı ile de sürücüye trafik ışıkları ve hız konusunda önerilerde bulunan Mango Car, güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi vadediyor. Adana’da gerçekleşen TEKNOFEST’te sergilenen Mango Car’ı inceleyenler arasında ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil de vardı. Yozgatlıgil, Mango Car’ın sadece bir araç değil, aynı zamanda geleceğe yönelik büyük bir adım olduğunu vurguladı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir