Techinside Google News
Techinside Google News

AMD Adrenalin 24.9.1 sürücüsü yayınlandı: AFMF 2 geliyor

AMD, Radeon ekran kartı kullanıcıları için heyecan verici yeni bir sürücü güncellemesi olan Adrenalin 24.9.1'i yayınladı.
- Advertisement -

AMD, Radeon ekran kartları için yeni Adrenalin 24.9.1 sürücü güncellemesini duyurdu. Bu güncellemeyle birlikte hem oyun deneyimi iyileştiriliyor hem de çeşitli hata düzeltmeleri yapılıyor. Yeni sürücü, özellikle Counter-Strike 2oyuncuları için heyecan verici yenilikler içeriyor.

AFMF 2 ve vulkan desteği

Adrenalin 24.9.1 sürümü, Counter-Strike 2 için AMD Fluid Motion Frames (AFMF) 2 ve AMD Radeon Anti-Lag 2’nin Vulkan desteğini getiriyor. Özellikle AMD’nin Anti-Lag 2 teknolojisi, Vulkan API’si üzerinde daha hızlı ve akıcı bir oyun deneyimi sunarak oyuncuların tepkime sürelerini azaltmayı hedefliyor.

Düzeltmeler ve iyileştirmeler

Yeni güncelleme, Warhammer 40,000: Space Marine 2 ve FINAL FANTASY XVI gibi oyunlarda RX 5700 XT ve RX 6600 XT grafik kartlarında yaşanan çökme sorunlarını çözüyor. Ayrıca AV1 video codec’i ile ilgili sapma sorunları ve sistemin uyku moduna geçtiğinde yaşanan beklenmedik yeniden başlatma problemleri de düzeltilmiş durumda.

HYPR-RX ve FSR 2 ile performans artışı

AMD’nin testlerine göre Adrenalin 24.9.1 sürücüsü, AMD FSR 2 ile birleşen HYPR-RX teknolojisini de destekliyor. Bu kombinasyonun oyunlarda performansı ortalama 2,5 kat artırdığı belirtiliyor. Özellikle Baldur’s Gate 3 ve F1 24 gibi oyunlar, HYPR-RX etkinleştirildiğinde iki katından fazla performans sunabiliyor.

Yeni oyunlara destek

Adrenalin 24.9.1 sürücüsü, birçok popüler oyun için optimizasyonlar sunuyor. Güncellemenin desteklediği oyunlar arasında Frostpunk 2God of War RagnarökWarhammer 40,000: Space Marine 2 ve The Sims 4 DirectX 11 sürümü yer alıyor. Ayrıca, Black Myth: Wukong ve Creatures of Ava oyunları için AMD FidelityFX Super Resolution (FSR) 3‘ün kare oluşturma desteği de eklenmiş durumda.

Geometrik ölçeklendirme ile görüntü kalitesi

AMD, video oynatma sırasında oluşan görüntü kusurlarını gidermek ve kaliteyi artırmak amacıyla Geometrik Ölçeklendirme özelliğini kullanıma sundu. Ancak bu özellik yalnızca RDNA 3 mimarisine sahip GPU’lar için geçerli olacak.

Düzeltilen diğer sorunlar

  • Warhammer 40,000: Space Marine 2 oynarken aralıklı sürücü zaman aşımı veya uygulama çökmesi.
  • FINAL FANTASY XVI‘de ara sahneler sırasında RX 6600 XT gibi kartlarda sürücü zaman aşımı.
  • Ghost of Tsushima DIRECTOR’S CUT‘ta Adrenalin Edition ile HDR açıkken görüntü bozulmaları.
  • Sistem uyku modundan çıktığında AMD yazılımının beklenmedik şekilde yeniden başlatılması.
  • AV1 codec’i ile yapılan kayıtlarda ses ve görüntü senkron sorunu.

Bu sürümle birlikte kullanıcılar, daha stabil bir deneyim ve daha yüksek performansla oyunların keyfini çıkarabilecek.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir