Techinside Google News
Techinside Google News

Helene Kasırgası, yarı iletken üretimini de vurdu!

Helene Kasırgası, yarı iletken üretimine zarar verebilir! İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…
- Advertisement -

Kuzey Karolina’da bulunan Spruce Pine kasabasını vuran Helene Kasırgası, bölge halkı için büyük bir felakete yol açarken, dünya genelindeki yarı iletken üretimini de tehdit ediyor. Kasırga, çip üretiminde hayati öneme sahip ultra saf kuvarsın çıkarıldığı tek maden alanını vurdu ve bu durum küresel çapta önemli sonuçlar doğurabilir. Spruce Pine, dünyanın en saf kuvarsını sağlayan ender bir maden sahasına ev sahipliği yapıyor ve bu kuvars, yarı iletken üretiminde kullanılan silikon levhaların yapımında temel bir bileşen olarak kritik bir rol oynuyor.

Helene Kasırgası, yarı iletken üretimine zarar verebilir!

Hassas optikler, ışık yönlendiriciler ve hatta levha taşıyıcılar gibi diğer teknolojilerde de kullanılan bu stratejik maddeye erişim, kasırganın yarattığı yıkım nedeniyle zorlaşabilir. Zaten tedarik sıkıntılarıyla boğuşan yarı iletken sektörü, bu durum karşısında yeni bir darbeyle karşı karşıya kalabilir.

Helene Kasırgası, yarı iletken üretimine zarar verebilir!
Helene Kasırgası, yarı iletken üretimine zarar verebilir!

Spruce Pine’daki kuvars madenlerini işleten iki büyük firma, Sibelco ve The Quartz Corp, kasırganın yarattığı hasarın boyutunu henüz tam olarak değerlendirebilmiş değil. The Quartz Corp’tan bir sözcü, önceliklerinin kasırgadan etkilenen yerel halka yardım etmek olduğunu belirtirken, Sibelco’nun faaliyetlerini askıya aldığı bildirildi. Kasırganın şiddetli yağışları yolları kapatmış ve birçok kişiyi elektriksiz bırakmış durumda. Bu durum, madenlerdeki hasarın tam boyutunun değerlendirilmesini de zorlaştırıyor.

Bölgede 2008 yılında yaşanan bir yangının, küresel piyasada yüksek saflıkta kuvars tedarikini kesintiye uğratarak sektörde büyük sıkıntılara yol açtığı biliniyor. Günümüzde çip talebinin çok daha yüksek olduğu bir dönemde, olası bir üretim durması çok daha ciddi sonuçlar doğurabilir. Ancak uzmanlar, durumun ne kadar ciddileşebileceğini söylemek için henüz çok erken olduğunu vurguluyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir