Techinside Google News
Techinside Google News

YouTube SESAC anlaşmazlığı nedeniyle içeriklere erişilemiyor

YouTube SESAC anlaşmazlığı sonrasında birçok ünlü sanatçının içeriklerine erişilemiyor. Birçok hit şarkıya erişim sağlanamıyor.
- Advertisement -

YouTube, SESAC anlaşmazlığı nedeniyle Adele, Nirvana ve diğerlerinin şarkılarını kaldırıyor. YouTube ve YouTube Music’in, sahne hakları organizasyonu SESAC ile yeni bir anlaşma görüşmeleri sırasında birçok hit şarkıya yer verilmeyecek.

YouTube ve YouTube Music’te en çok izlenen ve dinlenen müziklerin bir kısmı cumartesi günü ortadan kayboldu, yerine kısa bir mesaj geldi: “Video kullanılamıyor. Bu video SESAC’tan içerik içeriyor. Ülkenizde mevcut değil.”

YouTube SESAC ile neden ortak noktada buluşamadı?

Muhtemelen kullanıcılar Adele’in “Rolling in the Deep ” parçasını veya Kendrick Lamar, Britney Spears, Green Day, Kanye West ve Burna Boy gibi çeşitli sanatçıların şarkılarını dinlemeye çalıştıklarında bunu beklemiyorlardı. SESAC, 1930’dan beri varlığını sürdüren Avrupa Sahne Yazarları ve Bestecileri Derneği’nin kısaltması. Web sitesinde: “Şu anda 15.000’den fazla bağlı söz yazarı, besteci ve müzik yayıncısı adına 1.5 milyondan fazla şarkının halka açık performans lisansını veriyor” ifadeleri yer alıyor.

BMI ve ASCAP gibi benzer kuruluşlardan daha küçük. Ancak SESAC portföyünde birçok ünlü sanatçıyı listeliyor. 2017’de özel sermaye şirketi Blackstone tarafından satın alındı. SESAC’ın YouTube ve YouTube Music’teki müzik yasağının ne zaman sona ereceği veya hangi müziklerin kaldırıldığı sorularını cevaplamak biraz daha zor.

SESAC’ın repertuarının aranabilir bir veritabanı var , ancak orada listelenen tüm şarkılar kaldırılmış gibi görünmüyor. Sitede tam listeyi okumak isterseniz 44.267 sayfalık bir PDF bile mevcut. Ancak tüm şarkılar aynı şekilde etkilenmedi. Kanye West’in “Power” şarkısı için bir liste engellenmiş olsa da bu yazının yazıldığı tarih itibarıyla müzik videosu sürümü sorunsuz bir şekilde yayınlanmaya devam ediyor.

Lisanslama kuruluşu henüz kamuoyuna bir açıklama yapmadı ancak YouTube , The Verge’ün sorusuna yanıt verdi . Sözcü Mariana de Felice: “Mevcut anlaşmamızı yenilemek için SESAC ile iyi niyetli görüşmeler yürüttük. Ne yazık ki, tüm çabalarımıza rağmen, sona ermeden önce adil bir anlaşmaya varamadık. Telif hakkını çok ciddiye alıyoruz ve bunun sonucunda SESAC tarafından temsil edilen içerik artık ABD’de YouTube’da mevcut değil. SESAC ile aktif görüşmeler yürütüyoruz ve mümkün olan en kısa sürede yeni bir anlaşmaya varmayı umuyoruz” dedi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir