Techinside Google News
Techinside Google News

Dijital ikizler tedarik zincirlerini optimize ediyor

Dijital ikizler tedarik zincirlerini optimize etmek için kullanılıyor. İşletmeler modelleme, sanallaştırma, IoT ile fark yaratıyor.
- Advertisement -

Kuruluşlar yeni bir ürün geliştirdiklerinde, tedarik zincirlerini yenilediklerinde veya operasyonlarında daha fazla görünürlük istediklerinde, deney yapmak amacıyla mevcut süreçleri ve sistemleri bozmak göz korkutucu, riskli ve maliyetli olabilir. Nesnelerin İnterneti (IoT), sensörler, uç bilişim, bulut teknolojisi, kablosuz iletişim ve veri gibi alanların yükselişi nedeniyle, dijital ikizler tedarik konusunda uygulanabilir bir çözüm olarak ortaya çıkan dijital ikiz ile artık bu riskleri azaltabiliyorlar.

Dijital ikizler tedarik modellemesi sağlıyor

Dijital ikiz, fiziksel bir sistemin veya ortamın sanal bir temsili veya kopyasıdır. Kuruluşların, devam edip etmemeye karar vermeden önce, operasyonel bir değişikliğin veya yatırımın kendileri için doğru olup olmadığını test etmelerini sağlar.  Dijital ikizler, gerçek dünyadaki varlıkların tam kopyalarıdır ve orijinal varlıkların fiziksel dünyada nasıl işlediğini simüle etmek için modellenmiştir. Bunlara fabrika katındaki ekipmanlar, prototip araçlar, uçaklar, üretim sistemleri ve hatta tüm tedarik zincirleri dahil olabilir.

Tek bir kopyalanmış varlık önemsiz görünebilir, ancak bir organizasyonun gerçek dünyadaki varlıklarının tamamını içeren bir dijital ağ oluşturmak için kullanılan dijital ikizler, işletmelere mevcut ekipman ve sistemler ile bunların performansları hakkında gerçekçi bir genel bakış sağlayabilir. Gerçek dünyadaki varlıklardan toplanan verilerle oluşturulan bu replika sistemleri, gerçek dünyadaki riskler olmadan dijital olarak denenebilir. Veri, günümüzde dünyanın en değerli para birimlerinden biridir ve dijital ikiz teknolojilerinin uygulanması, işletmelerin bu bilgileri kullanarak eyleme dönüştürülebilir içgörüler üretmesine olanak tanır.

Dijital ikizler, temsil ettikleri varlıklar kadar çeşitli olabilir. Varlık, sistem veya süreç tabanlı olabilirler. Mevcut sistemleri ve tedarik zincirlerini simüle etmek, varlık birlikte çalışabilirliğini kontrol etmek veya fiziksel malzemeleri ve bileşenleri test etmek için oluşturulabilirler. Bu tür bir kurulum, bileşik dijital ikiz olarak bilinir. Günümüzde birçok işletme, öngörücü bakım için geliştirilen ve karmaşık sistemlerin sanal klonları olarak çalışmak için kullanılan dijital ikizlerden faydalanmaktadır. Dijital ikizin önemli bir türü, ürün tasarımında ve sonraki test aşamalarında paha biçilmez olabilen yeni ürün hatlarını öngörmek ve geliştirmek için kullanılır.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir