Techinside Google News
Techinside Google News

Nomini sohbet robotları için teknoloji inşa ediyor

Nomini sohbet robotları konusunda teknoloji inşa etmede önemli bir çalışma yapıyor. OpenAI'ın gelişimi de bunu destekliyor.
- Advertisement -

OpenAI, o1 modelinin artan düşünceliliğiyle övünürken, küçük, kendi kendini finanse eden girişim Nomi AI aynı türden bir teknoloji inşa ediyor. Matematik problemlerinden tarihsel araştırmalara kadar her şeyi düşünmek için yavaşlayan geniş kapsamlı genelci ChatGPT’nin aksine, Nomi belirli bir kullanım örneğine odaklanıyor: AI yoldaşları. Şimdi, Nomi’nin zaten gelişmiş sohbet robotları kullanıcıların mesajlarına daha iyi yanıtlar formüle etmek, geçmiş etkileşimleri hatırlamak ve daha ayrıntılı yanıtlar sunmak için ek zamana ihtiyaç duyuyor.

Nomini sohbet robotları odaklı geliştirmeler yapıyor

Bu LLM’ler daha karmaşık istekleri daha küçük sorulara bölerek çalışıyor; OpenAI’ın o1’i için bu, karmaşık bir matematik problemini ayrı adımlara dönüştürmek ve modelin doğru cevaba nasıl ulaştığını açıklamak için geriye doğru çalışmasını sağlamak anlamına gelebilir. Bu, yapay zekanın halüsinasyon görme ve yanlış bir yanıt verme olasılığının daha düşük olduğu anlamına geliyor.

LLM’sini şirket içinde kuran ve arkadaşlık sağlamak amacıyla eğiten Nomi ile süreç biraz farklı. Birisi Nomi’sine işte zor bir gün geçirdiğini söylerse, Nomi kullanıcının belirli bir takım arkadaşıyla iyi çalışmadığını hatırlayabilir ve bunun yüzünden üzgün olup olmadığını sorabilir. Nomi kullanıcıya geçmişte kişilerarası çatışmaları nasıl başarıyla azalttığını hatırlatabilir ve daha pratik tavsiyelerde bulunabilir.

Cardinell, “Nomis her şeyi hatırlıyor, ancak yapay zekanın büyük bir kısmı aslında hangi anıları kullanmaları gerektiğiyle ilgili” dedi. Birden fazla şirketin LLM’lere kullanıcı isteklerini işlemek için daha fazla zaman kazandıran teknoloji üzerinde çalışması mantıklı. 100 milyar dolarlık şirketleri yönetiyor olsunlar ya da olmasınlar, yapay zeka kurucuları ürünlerini geliştirirken benzer araştırmalara bakıyorlar.

Cardinell: “Bu tür açık bir iç gözlem adımına sahip olmak, bir Nomi yanıtını yazmaya gittiğinde gerçekten yardımcı oluyor, böylece gerçekten her şeyin tam bağlamına sahip oluyorlar. İnsanlar da konuşurken çalışma hafızamıza sahip oluyor. Hatırladığımız her şeyi aynı anda düşünmüyoruz. Bir şekilde seçip seçme yöntemimiz var” dedi.

Cardinell’in inşa ettiği teknoloji türü insanları ürkütebilir. Belki de bir bilgisayarla savunmasız kalmak konusunda kendimizi tamamen rahat hissedemeyecek kadar çok bilimkurgu filmi izledik; ya da belki de teknolojinin birbirimizle etkileşim kurma şeklimizi nasıl değiştirdiğini çoktan gördük ve o teknoloji dolu tavşan deliğine daha fazla düşmek istemiyoruz. Ancak Cardinell genel halkı düşünmüyor; Nomi AI’nın gerçek kullanıcılarını düşünüyor; onlar genellikle başka yerlerde alamadıkları destek için AI sohbet robotlarına yöneliyorlar.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir