Techinside Google News
Techinside Google News

Kredi belgeleri yapay zeka ile kontrol edilecek

Figure kredi konusunda önemli bir entegrasyona imza attı. Kredi belgeleri yapay zeka ile kontrol edilerek hataların önüne geçilecek.
- Advertisement -

Eski Brex COO’su ve şimdi unicorn fintech’in başında olan Figure, GPT’nin ipotek sektörünü altüst ettiğini söylüyor. Kredi girişimi Figure bugün, ev kredisi sürecini daha verimli hale getirmek için AI araçlarının kullanıma sunulacağını duyurdu. Şirket, kredi belgelerindeki hataları yakalamaya yardımcı olmak için GPT-4 destekli bir AI aracı piyasaya sürecek.

Kredi belgeleri yapay zeka desteğiyle daha hızlı ve doğru kontrol edilecek

2018’de kurulan Figure, tüketicilerin konut sermayesi kredi limitlerini güvence altına almalarına yardımcı olma konusunda uzmanlaşmıştır. Şirket, tamamen çevrimiçi sürecinin normalde 45 günlük bir süreci beş güne sıkıştırdığını iddia ediyor. Figure’in işinin yarısından fazlası, güneş paneli kredi şirketi GoodLeap gibi şirketlere yerleştirildiği B2B’dir.

PitchBook’a göre 1.5 milyar doların üzerinde para toplayan ve son olarak yaklaşık 3 milyar dolar değerinde olan şirket, şimdi yapay zekaya doğru bir hamle yapıyor. Bu strateji, Brex’teki COO’luk görevini bırakıp şirkete katılan yeni CEO Michael Tannenbaum tarafından duyuruldu.

Kendisinin desteklediği temel AI ürünü, kredi verme sürecindeki “bak ve karşılaştır” örneklerine yardımcı olmaktır. Birçok yasal belgede tam olarak aynı olması gereken varlığın benzersiz bir tanımı olan mülk düzeyindeki bir açıklamanın örneğini verdi. Geleneksel olarak, bir insanın açıklamanın aynı olduğundan emin olmak için 60’tan fazla sayfayı incelemesi gerekirdi. Tannenbaum, yeni özelliklerinin belgeleri doğrulamak için gereken manuel emeği ve süreyi büyük ölçüde azalttığını söyledi. Bunun, AI’nın “karmaşık süreçlerden maliyetleri düşürmesinin” bir örneği olduğunu söyledi.

Kredi başvurularındaki kişisel bilgiler göz önüne alındığında, şirketin gizlilik anlaşmalarının kesin olduğundan ve “modellerin müşteri verilerimiz üzerinde belirli bir şekilde eğitilmediğinden” emin olmak için OpenAI ile ileri geri görüşmeler yapması gerektiğini söyledi.

Özellik GPT-4’te çalışsa da baş veri sorumlusu Ruben Padron, şirketin modelden bağımsız sistemler oluşturmayı bir öncelik haline getirdiğini vurguladı. adron, Figure’ın geleceğinde çok daha fazla AI teklifi görüyor ve kredi başvuru sürecini ne kadar otomatikleştirebilirlerse hata veya önyargı olasılığının o kadar az olacağını vurguluyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir