Techinside Google News
Techinside Google News

Global Ports Holding’den 425 Milyon Dolarlık Yatırım!

Global Ports Holding, Porto Riko'nun San Juan Kruvaziyer Limanı'nda 425 milyon dolarlık büyük bir yatırıma başladı.
- Advertisement -

Global Ports Holding, Porto Riko’nun San Juan Kruvaziyer Limanı’nda 425 milyon dolarlık büyük bir yatırıma başladı. Yatırımla birlikte limanın çehresi değişecek, Karayipler’deki kruvaziyer turizmi daha da canlanacak.

Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding (GPH), Karayipler’deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Global Yatırım Holding’in iştiraki olan GPH, Porto Riko’nun San Juan Kruvaziyer Limanı’nda 425 milyon dolarlık dev bir yatırım başlattı. Şirket, bu yatırımla limanı baştan aşağı yenilemeyi ve Karayipler kruvaziyer endüstrisinde lider konumunu daha da güçlendirmeyi hedefliyor. İki yıl içinde tamamlanması planlanan proje kapsamında, Pan American I ve II İskelesi’nin rehabilitasyonu, iskele 4’te altyapı onarımları ve iskele 1 ile 4 arasındaki yaya yolunun yeniden düzenlenmesi gibi önemli çalışmalar gerçekleştirilecek.

Deneyimli isim göreve başlıyor

Global Ports Holding, San Juan Limanı

Global Ports Holding, San Juan Limanı’ndaki bu yeni dönemde yerel odaklı bir büyüme stratejisi izleme kararı aldı. Bu strateji kapsamında limanın yeni genel müdürü Porto Rikolu Clarivette Díaz oldu. Liman işletmeciliği sektöründe 19 yıllık deneyime sahip olan Díaz, daha önce Porto Riko’nun en büyük tesisi olan Porto Riko Terminalleri’nin Genel Müdürlük görevini yürütüyordu. Díaz, yeni görevine Kasım 2024’te başlayacak.

Global Ports Holding Mali İşler Direktörü Jan Fomferra, San Juan Limanı’nın şirketin portföyündeki en büyük üçüncü liman olduğunu vurguladı. Fomferra, “Yeni genel müdürümüz ile birlikte San Juan’ı dünya standartlarında bir kruvaziyer limanı yapma hedefimize hızlıca ilerleyeceğiz. Gerçekleştireceğimiz yatırımlar ile ikonik San Juan kruvaziyer limanını tüm Porto Rikolular’ın yararına olacak şekilde, Karayipler kruvaziyer endüstrisinde üstün konumuna getirmek için çalışacağız” dedi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir