Techinside Google News
Techinside Google News

Restoranlarda rezervasyonları yapay zeka alıyor!

Restoranlar yapay zeka ile rezervasyonlarını yönetiyor. Yapay zeka, müşterilerle doğrudan etkileşime geçiyor.
- Advertisement -

Bir dahaki sefere bir restorana rezervasyon yaptırmak için telefon ettiğinizde, gerçek bir insanla konuştuğunuzdan emin olmak isteyebilirsiniz. Bunun nedeni, giderek daha fazla sayıda restoranın telefonla rezervasyon işlemlerini gerçekleştirmek için yapay zekaya yönelmesi. Bu, konaklama sektöründe kullanılan teknolojinin en göz ardı edilen alanlarından biri.

Restoranlar yapay zeka kullanıyor

Bu hizmetlerden birçoğu sadece son birkaç yılda başlatıldı. Wired’a göre bunlar arasında, 2024’te Bay Area’da faaliyete geçen Maitre-D AI, şu anda Atlanta’daki 150’den fazla restoranda çağrı alan RestoHost ve geçen yıl yaklaşık 20 milyon dolarlık fon toplayarak restoranlara AI hizmetleri sunmaya başlayan Slang gibi girişimler yer alıyor.

Yapay zekanın sorumsuz kullanımları arasında bu, teknolojinin oldukça düşük riskli bir uygulaması. Ancak bu, yapay zekanın birçok sektörde bir zamanlar insanlar tarafından üstlenilen müşteri hizmetleri rollerini ne kadar yaygın hale getirdiğinin bir kanıtı. Bu yapay zeka asistanlarının geliştiricileri, bunu özellikle pandemi sonrası dönemde bu işletmelerin çoğunda kronik olarak personel eksikliği yaşandığı bir dönemde, aşırı çalışan restoran çalışanlarının yükünü hafifletmenin bir yolu olarak görüyorlar.

Slang’in CEO’su ve kurucu ortağı Alex Sambvani Wired’a yaptığı açıklamada, “Restoranlar, özellikle popülerlerse ve rezervasyon alıyorlarsa, diğer işletmelere kıyasla daha fazla telefon görüşmesi alıyorlar” dedi. Sambvani, popüler restoranların (en azından şirketinin hizmet verdiği büyük şehirlerde) ayda 800 ila 1.000 çağrı aldığını iddia ediyor – veya bu tahminin üst ucunda, muhtemelen öfkeli veya kafası karışık otuzdan fazla müşteri her gün arıyor. RestoHost kullanan San Francisco’lu bir restoran sahibi olan Matt Ho, Wired’a “Telefonlar hizmet boyunca sürekli çalıyordu. Web sitemizde bulunabilen temel sorular için aramalar alıyorduk” dedi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir