Techinside Google News
Techinside Google News

Otonom drone rüzgar türbinlerini denetliyor

Beam otonom drone konusunda yapay zeka destekli araç sağlıyor. Otonom drone rüzgar türbinleri denetimini kendi kendine yapıyor.
- Advertisement -

İngiliz firması, açık deniz rüzgar çiftliklerini denetlemek için dünyanın ilk otonom su altı dronunu konuşlandırdı. Geleneksel emek yoğun denetimlerin aksine, Beam’in yapay zeka destekli aracı, verileri anında kıyıya ileten tamamen otonom bir çözüm sunduğunu iddia ediyor. Derin teknoloji şirketi Beam, dünyanın ilk yapay zeka destekli otonom su altı aracını (AUV) piyasaya sürdü.

Otonom drone rüzgar türbini kontrolü yapıyor

Araç, karmaşık su altı incelemelerini otonom olarak gerçekleştirebiliyor ve bu sayede açık deniz rüzgar enerjisi kurulumuna ilişkin su altı araştırmalarının verimliliğinin artırılmasına ve maliyetlerinin düşürülmesine yardımcı oluyor.

Şirkete göre, teknoloji daha önce İskoçya’nın en büyük açık deniz sahası olan ve SSE Renewables, TotalEnergies ve PTTEP’in ortak girişimi olan Seagreen rüzgar çiftliğinde ceket yapılarının denetlenmesinde başarıyla kullanıldı.

Beam CEO’su Brian Allen yaptığı açıklamada: “Otomasyon, açık deniz rüzgar çiftliklerinin denetim ve bakımını gerçekleştirme şeklimizde devrim yaratarak hem maliyetleri hem de zaman çizelgelerini azaltmaya yardımcı olabilir” dedi. İngiltere merkezli firmalar Rovco ve Vaarst’ın birleşmesiyle oluşan Beam, açık deniz rüzgar hizmetlerinin robotik otomasyonu yoluyla açık deniz rüzgarının ekonomisini ilerletmek için gereken teknolojinin geliştirilmesine odaklanıyor.

Açık deniz rüzgar sahalarının denetimleri genellikle emek yoğun, manuel prosedürlerdir. Buna karşılık, Beam’in AI destekli AUV’si tamamen otonom bir çözüm sunarak verilerin anında kıyıya geri gönderilmesini sağlar. Bu değişiklik, denetim sürelerini yüzde 50’ye kadar azaltarak ve açık deniz çalışanlarının daha karmaşık görevlere konsantre olmasını sağlayarak, işletme giderlerini önemli ölçüde düşürüyor.

Şirkete göre, teknoloji yalnızca verimliliği artırmakla kalmıyor, aynı zamanda denetim verilerinin kalitesini de iyileştiriyor ve görsel verilere ek olarak varlıkların 3 boyutlu yeniden yapılandırılmasına da olanak sağlıyor. İskoçya kıyılarındaki Kuzey Denizi’ndeki Seagreen Rüzgar Çiftliği, küresel olarak en derin sabit tabanlı açık deniz rüzgar çiftliğidir. Beam’in Seagreen’deki çalışması, büyük açık deniz rüzgar üst yapıları için otonom teknolojinin olanakları hakkında önemli yeni bilgiler sağlamıştır.

Şirkete göre, Beam’in yapay zeka destekli aracının elde ettiği bilgiler, temellerdeki olası erozyon ve deniz genişlemesi gibi konularda önemli ayrıntılar sağlayarak, sahanın operasyonel güvenilirliğinin gelecekte de korunmasına yardımcı olacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir