Techinside Google News
Techinside Google News

Niyobyum pil XN50 bir ilki başarıyor

Niyobyum pil XN50, enerji depolama konusuna önemli bir yenilik getiriyor. Bu pil, lityum iyon pillerle rekabet edebilecek.
- Advertisement -

İsviçreli enerji depolama öncüsü Leclanche SA, niyobyum bazlı aktif anot malzemesine sahip dünyanın ilk lityum iyon pil hücresi Niyobyum pil XN50’yi tanıttı.

Şirketin yayınladığı bir basın bültenine göre, bu yenilik, özellikle “ağır hizmet tipi e-mobilite, demir yolu ve denizcilik uygulamalarında” mevcut pil kimyalarından daha iyi performans gösteriyor. Leclanche SA’nın İcra Kurulu Başkanı Pierre Blanc, basın bülteninde “Dünyanın ilk ticari XNO Li-ion hücresinin lansmanını duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Niyobyum pil XN50 yakında ürün gamımızda LTO kullanımının yerini alacak” dedi.

Niyobyum pil XN50 özellikleri

Şirket, mevcut lityum-titanat-oksit (LTO) pil çözümünü, mevcut Grafit/Lityum Nikel Manganez Kobalt Oksit (G/NMC) çözümlerine ek olarak yeni çeşitlilikte pil modülleri ve paketleri sunacak olan Niyobyum pil XN50 ile değiştirmeyi planlıyor.

Hücre, pazar beklentilerini karşılamak için kapsamlı ürün geliştirme ve testlerinden geçti. Cambridge merkezli Echion Technologies’in XNO’sunu içeriyor. Business Weekly Ödülleri’nin Teknoloji Ölçeklendirme kategorisinde ödül kazanan Echion, dünyanın en iyi niyobyum bazlı aktif anot malzemeleri sağlayıcısıdır.

Leclanche’ye göre, Niyobyum pil XN50, LTO teknolojisine göre yüzde 50 daha iyi enerji yoğunluğuna sahip ve hızlı şarjı destekliyor. Şirket, hücrenin zorlu koşullarda mükemmel bir şekilde çalıştığını, üstün performans ve olağanüstü güvenlik sağladığını iddia ediyor. 10.000 döngünün üzerinde öngörülen kullanım ömrüne sahip pil teknolojisi, yoğun kullanımdan sonra bile yüzde üçten daha az kapasite kaybıyla yüksek güç çıkışını koruyor. Niyobyum pil XN50 hücresi, “45°C [113°F] sıcaklıkta 1.000 2C/2C şarj/deşarj döngüsünden sonra yüzde 15 direnç büyümesi” gösteriyor.

Ayrıca, Niyobyum pil XN50’nin PFAS içermeyen su bazlı katot formülü çevresel etkiyi azaltıyor. İsviçreli ekibi başarısından dolayı tebrik eden Echion Technologies İcra Kurulu Başkanı Jean de La Verpilliere, Leclanche pil hücresinin “ağır hizmet tipi Li-ion piller için yeni bir standart” belirlediğini söyledi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir