Techinside Google News
Techinside Google News

Eski Apple tasarımcısı girişim kuruyor

Eski Apple tasarımcısı Sam Altman ile birlikte bir girişim üzerinde çalışıyor. Girişimin adı ise henüz açıklanmadı.
- Advertisement -

Beş yıl önce Apple’daki tam zamanlı işinden ayrılan efsane tasarımcı Jony Ive, Eski Apple tasarımcısı girişim konusunda OpenAI ve CEO’su Sam Altman ile birlikte yeni bir girişim üzerinde çalışıyor.

Eski Apple tasarımcısı girişim için büyük efor harcıyor

Girişimin adını Ive henüz paylaşmıyor. Ancak eski Apple tasarımcısı girişim için geçen yıl Altman ile yapılan akşam yemeklerinden ortaya çıktı. Ive’nin firması LoveFrom’un tasarıma öncülük ettiği profil, hedefi “iPhone’dan daha az sosyal olarak yıkıcı bir bilgi işlem deneyimi yaratmak için yapay zeka kullanan bir ürün” oluşturmak olarak tanımlıyor.

Ive ile çalışan endüstriyel tasarımcı Marc Newson, ürün özellikleri ve yayın zamanlamasının henüz kararlaştırılmadığını söyledi. Bu belirsizliğe rağmen, girişim Laurene Powell Jobs’un Emerson Collective’i ve Ive’ın kendisi de katkıda bulunarak fon topluyor. Eski Apple tasarımcısı girişim için şirketin yıl sonuna kadar 1 milyar dolara kadar para toplamayı hedeflediği anlaşılıyor.

Ancak Apple’dan ayrılıp LoveFrom adını verdiği kendi tasarım şirketini kurduktan sonra Ive büyük ölçüde ortadan kayboldu. Şirketin web sitesi yalnızca kendi yaptığı serif fontuyla adını gösteriyordu. Ancak kahkahaların ardında aynı merak vardı: Ive ne yapıyordu? Eski Apple tasarımcısı girişim için Ive’nin şehir bloğu modeli cevabın bir kısmını sunuyordu. Son dört yılda, serveti yüz milyonlarca dolar olarak tahmin edilen İngiliz tasarımcı, tek bir şehir bloğunda sessizce yaklaşık 90 milyon dolar değerinde gayrimenkul biriktirdi. Satın almalar, birçok teknoloji ünlüsünün San Francisco’dan kaçtığı bir zamanda, pandeminin başlarında başladı. Ive bu göçü zararlı buldu.

Zengin teknoloji yöneticilerinin servetlerini gayrimenkule veya daha yaratıcı maceralara harcamaları Silikon Vadisi kültürünün bir parçasıdır. Bazıları ada satın alır, diğerleri bir futbol sahasından daha uzun yatlar inşa eder veya uçan araba projelerine fon sağlar. Ive’ın tek bir şehir bloğuna olan saplantısı, buna kıyasla, mütevazı görünüyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir