Techinside Google News
Techinside Google News

Türk girişimi Elektron Motors, yeni elektrikli aracıyla karşımızda!

Türk girişimi Elektron Motors, yeni elektrikli aracıyla karşımıza çıktı. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli detaylar…
- Advertisement -

Türk girişimci Armağan Arabul tarafından kurulan Elektron Motors, geliştirdiği elektrikli hiper otomobil Elektron Quasar ile otomotiv dünyasında büyük bir etki yaratmaya hazırlanıyor. Firma, Quasar için yeni görüntüler paylaştı ve hem tasarım hem de teknik özellikler açısından oldukça iddialı bir araç olduğu dikkat çekiyor.

Türk girişimi Elektron Motors, yeni elektrikli aracıyla karşımıza çıktı

Elektron Motors, Quasar’ın modern Formula 1 araçlarının iki katından fazla güce sahip olduğunu ve gerektiğinde LMP yarış araçlarından daha fazla yere basma gücü (downforce) üretebildiğini belirtiyor. 2.400 beygir gücündeki araç, 3.000 Nm tork üretiyor ve resmi verilere göre 1,65 saniyeden kısa bir sürede 0’dan 100 km/s hıza ulaşabiliyor. 0’dan 300 km/s hıza çıkması ise sadece 8 saniye sürüyor. Elektron Quasar’ın maksimum hızı ise elektronik olarak 450 km/s ile sınırlandırılmış.

Türk girişimi Elektron Motors, yeni elektrikli aracıyla karşımıza çıktı.
Türk girişimi Elektron Motors, yeni elektrikli aracıyla karşımıza çıktı.

Yaklaşık 1.5 ton ağırlığındaki Elektron Quasar’da, önde bir şanzımana bağlı 2 elektrik motoru ve arkada aynı düzenekte 4 motorlu bir güç aktarma sistemi bulunuyor. 120 kWh kapasiteli batarya paketiyle gelen araçta aktif aerodinamik paket ve karbon seramik frenler de yer alıyor.

Her ne kadar Elektron Motors, Almanya merkezli bir şirket olsa da Armağan Arabul’un otomotiv sektöründeki ilk adımları Türkiye’de atıldı. Elektron Quasar’ın ilk prototipinin üretimi de Türkiye’de gerçekleştirildi. Arabul, Temmuz ayında yaptığı açıklamada, aracın Ankara’da olduğunu ve ardından İstanbul’a getirileceğini, lansman için ise yurtdışına gönderileceğini belirtmişti. Elektron Quasar’ın 2024 sonunda veya 2025 başında dünya prömiyerini yapması bekleniyor. Elektron Motors, önümüzdeki 3 yıl içerisinde toplam 99 adet Elektron Quasar üretmeyi planlıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir