Techinside Google News
Techinside Google News

Tesla Cybertruck satışları iyi gidiyor! İşte rakamlar

Tesla Cybertruck satışları oldukça iyi gidiyor. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…
- Advertisement -

Tesla’nın sıra dışı tasarımıyla dikkat çeken elektrikli kamyoneti Cybertruck, satış rakamlarıyla da adından söz ettiriyor. Kimi tarafından sevilen kimi tarafından ise eleştirilen Cybertruck, Tesla’nın yüzünü güldürmeyi başardı. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

Tesla Cybertruck satışları oldukça iyi gidiyor

S&P Global Mobility’nin verilerine göre Cybertruck, Temmuz ayında ABD’de diğer tüm elektrikli kamyonetlerin toplam satışı kadar satış rakamına ulaştı. Ford F-150 Lightning, Rivian R1T, Chevy Silverado EV ve Hummer EV gibi rakiplerinin Temmuz ayında toplam 5.546 adet sattığı bir pazarda Cybertruck tek başına 5.175 adet satmayı başardı.

Elektrikli kamyon Cybertruck

ABD’deki genel elektrikli araç pazarında Tesla’nın liderliği devam ediyor olsa da artan rekabet, şirketin pazar payını geçen yıla göre düşürdü. Tesla’nın pazar payı geçen yıl %56 iken bu yıl %48’e geriledi. Buna rağmen Tesla’nın Temmuz ayındaki satış rakamları geçen yıla göre %18 artarak 118.000’e ulaştı.

Tesla’nın bugüne kadar 2 milyon ön sipariş aldığı Cybertruck’ın teslimatlarını tamamlaması için önünde uzun bir yol var. Şirket, Cybertruck’ın fiyatını birkaç kez artırarak 100.000 dolara kadar çıkardı. Ancak talebin yüksek olması nedeniyle Cybertruck satın almak isteyenlerin uzun bir süre beklemesi gerekiyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için gerçekten çok değerli. Paylaşmaktan çekinmeyin! Yorumlarınızı büyük bir merakla bekliyoruz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir