Techinside Google News
Techinside Google News

Teslimat robotu kazası eleştirilere neden oldu

Starship teslimat robotu kazası hakkında eleştiriler devam ediyor. Üniversite kampüsündeki kazayla ilgili şirket henüz açıklama yapmadı.
- Advertisement -

Üniversite kampüslerinde gördüğünüz o küçük teslimat robotlarına dikkat etmemiz gerekiyor. Teslimat robotu kazası olasılığı nedeniyle bu robotlar küçük olsalar da insanlara zarar verebiliyor. Arizona Eyalet Üniversitesi’nde çalışan bir kadın, geçen eylül ayında bu olaylardan birinin kontrolden çıkıp kendisine çarpması ve yaralanmasıyla bunu zor yoldan öğrendi.

Teslimat robotu kazası incleeniyor

Kamu kayıt talebiyle elde edilen 404 numaralı bir polis raporuna göre, çalışan Starship robotunun yanından geçmesini bekliyordu, böylece bir otopark garajının yakınındaki kaldırımdan geçebilecekti. Geçtikten sonra yürümeye başladı. Ancak aniden, robot “aniden” geri vitese geçti ve ona çarparak onu yere serdi. Bu, bir başka teslimat robotu kazası olarak kayıtlara geçecekti. Uzaklaşırken, aslında tekrar geri vitese geçti ve çarpışmayı neredeyse tekrarlayacaktı.

Şirket, mağdurun acısını telafi etmek amacıyla ona yemek dağıtım hizmeti için promosyon kodları teklif etmeye çalışmış. Bu büyük bir olay gibi görünmeyebilir, ancak kötü bir düşüş şaka değildir. Olaya müdahale eden bir memur, 404’e göre kurbanın gözle görülür şekilde yaralandığını ve “alt sırt ağrısından şikayet ettiğini” söyledi. Ayrıca sol kolunda dört inçlik bir kesik için tedavi gördü ve yürümekte zorluk çekti. Bu teslimat robotu kazası, birçok kişiyi tedirgin etti.

Kurbanın kaç yaşında olduğu bilinmiyor ancak bunun yaşlı birine yapılmış olması durumunda çok daha fazla yaralanmaya, hatta ölümcül sonuçlara yol açabileceğini tahmin edebilirsiniz. Kurbanın olaylara ilişkin versiyonu, polis tarafından elde edilen video görüntüleri tarafından doğrulanıyor. Polis, Starship botunun davranışı için herhangi bir neden görünmediğini belirtiyor. Raporda polis memuru: “İnsansız aracın [çalışana] çarptığında ikinci kez yön değiştirdiğini gözlemledim, garaja girmeye çalışan bir araç veya önünde görünen başka bir şey yoktu” diyor. Bu durum ise tekrar bir teslimat robotu kazası yaşanabileceğini gösteriyor.

Bu son fiyaskonun ardından bir Starship çalışanı, polise mağdurun iletişim bilgilerini vererek sigorta bilgisi ve promosyon kodları sunmasını istedi. Şirketten yapılan açıklamada, robotun neden aniden yön değiştirip kadına çarptığı konusunda yorum yapılamayacağı belirtildi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir