Techinside Google News
Techinside Google News

YouTube içerik üreticilere ikinci bir şans veriyor!

YouTube, içerik üreticilerinin videolarının yaş sınırlamasına takılmasını veya topluluk kuralları ihlalleri nedeniyle kaldırılmasını engelleyebileceği yeni bir yöntemi test ediyor.
- Advertisement -

Özellik, YouTube içerik üreticilerine videolarını düzenleyerek yaş sınırlamalarını kaldırma ya da topluluk kurallarını ihlal ettiği için kaldırılan videoları geri yükleme imkanı sunuyor.

Bugüne kadar, bir video yaş sınırlaması alırsa ya da topluluk kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırılırsa, içerik üreticilerinin itiraz sürecini başlatmaları ve sonucunu beklemeleri gerekiyordu. Bu süreçte sadece bir kez itiraz hakkı bulunuyordu ve sonuç kabul edilmek zorundaydı. YouTube, son hamlesiyle içerik üreticilere videolarını düzenleyip yaş sınırlamalarını kaldırmaları veya videolarını geri yüklemeleri için şans tanıyor.

İşlemler YouTube Studio üzerinden gerçekleştirilecek

YouTube’un destek sayfasında belirttiği üzere, uygun içerik üreticileri, YouTube Studio’da videolarını düzenleme seçeneğini görebilecek. Üretici videoyu düzenledikten sonra, YouTube ekibi yapılan değişiklikleri gözden geçirip yaş sınırlamalarını veya topluluk kuralları ihlali uyarılarını kaldırabilir. Üreticiler, dilerse düzenleme yerine eski yöntemde olduğu gibi itiraz sürecine de başvurabilecek.

Yeni özellik, özellikle videoları düzenlerken bazı ayrıntıları gözden kaçıran içerik üreticileri için faydalı olabilir. YouTube, bu özelliğin gelişmiş özelliklere erişimi olan içerik üreticilerine sunulacağını belirtti. Bu düzenleme, içerik üreticilerinin anlatım tarzını değiştirmeden video üzerinde gerekli düzenlemeleri yapmalarını sağlayarak büyük kolaylık sunuyor.

Geçtiğimiz yıl, içerik üreticilerinin yaşadığı rahatsızlıklar üzerine YouTube, ihlal uyarılarını silmek için eğitim programı başlatmıştı. Üreticiler, kurallara 90 gün boyunca uymaları koşuluyla bu uyarılardan kurtulabiliyordu. Yeni test süreci ile birlikte, YouTube’un içerik üreticilerine daha fazla esneklik sağladığı görülüyor. Özellikle yapay zeka araçlarının videolara entegre edildiği bu dönemde, yanlış düzenlemeler sonucu videoların kuralları ihlal etme ihtimalini göz önünde bulunduran platform, içerik üreticilerine ikinci bir şans vermiş oluyor.

YouTube’un test ettiği bu yeni özellik, hem içerik üreticilerinin haklarını koruma hem de platformun topluluk kurallarını uygulama noktasında denge kurmaya yönelik önemli bir adım olarak görülüyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir