Techinside Google News
Techinside Google News

Avrupa’nın tek otonom elektrikli otobüsü!

Karsan ve Adastec ortaklığı ile geliştirilen otonom otobüs, Avrupa'da yolcu taşımacılığı için kullanılacak ve ticari fuarlarda sergilenecek.
- Advertisement -

Karsan, Avrupa’nın ilk otonom elektrikli otobüsünü geliştirdi. Beş yıldır bu proje üzerinde çalışan Karsan, otonom sürüş teknolojisi alanındaki uzmanlığıyla, bu devrim niteliğindeki otobüsü yolcularla buluşturmak için adımlar atıyor. Otobüs, Avrupa’da yolcu taşımacılığı için kullanılacak ve ticari fuarlarda sergilenecek.

Almanya Hannover’da gerçekleştirilen, Avrupa’nın en büyük ticari araç fuarlarından IAA TRANSPORTATION 2024’te çalışan ve ziyaretçilere shuttle hizmeti veren Karsan’ın otonom elektrikli otobüsünü ve otonom sürüşün geleceğini, bu otobüsün seviye 4 otonom sürüş yazılımını hazırlayan iş ortağı Adastec’in Kurucusu Atalay Taşkoparan ile değerlendirdik.

Seviye 4 otonom sürüş lisansı alan tek şirket

Karsan, geliştirdiği otonom elektrikli otobüslerle şimdiden üç satış gerçekleştirdi. Hollanda’daki Rotterdam Havalimanı’na, İsviçre, Finlandiya ve Almanya’ya otobüsler teslim edildi. Bu projelerde Karsan’a ülkelerin ulaştırma bakanlıkları da destek veriyor. Karsan’ın ve Adastech’in hedefi, Avrupa’da seviye 4 otonom sürüşle yolcu taşıma lisansı almak. Bu lisans başvurusunda bulunan tek şirket Karsan oldu.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir