Techinside Google News
Techinside Google News

Discord, kullanıcılarını uçtan uca şifreleme ile koruyacak!

Dünyanın en büyük grup sohbet uygulamalarından biri olan Discord, platformdaki sesli ve görüntülü aramaların artık uçtan uca şifreleme (E2EE) ile korunacağını duyurdu.
- Advertisement -

Bu yenilik sayesinde, Discord bile kullanıcıların görüşmelerinde ne konuştuğunu bilemeyecek.

Son 10 yılda, uçtan uca şifreleme nadir bir teknoloji olmaktan çıkarak iMessage, WhatsApp, Signal ve Facebook Messenger gibi popüler uygulamalarda yaygın bir hale geldi. Başlangıçta oyuncular için sesli sohbet odaklı bir platform olarak doğan Discord, zamanla daha geniş kitlelerin etkileşim kurabildiği bir alan haline geldi. Discord, aylık 200 milyon kullanıcıya sahip olduğunu ve sesli-görüntülü aramalar için uçtan uca şifrelemeyi getirme çalışmalarının bir yıl önce başladığını duyurmuştu.

Discord’un sesli ve görüntülü aramalara uçtan uca şifreleme getirme kararı, kullanıcıların gizliliğini artırmayı amaçlıyor. Şirketin ses ve video altyapısından sorumlu mühendisi Stephen Birarda, yayınladığı bir blog yazısında bu teknolojiyi devreye sokmaya başladıklarını açıkladı. Birarda, bireysel mesajların ise uçtan uca şifreleme ile korunmayacağını belirtti.

Discord’un güvenlik politikalarının, mesajlarda içerik denetimini sürdüreceğini ifade eden Birarda, bu alanda şifreleme planlarının olmadığını vurguladı.

Güvenlikte blockchain teknolojisi

Discord sözcüsü Kellyn Slone, şifrelemenin şu an için sadece sesli ve görüntülü aramalarla sınırlı kalacağını ve mesajlaşma gibi diğer alanlara genişletilme planlarının olmadığını doğruladı. Şirket ayrıca, güvenlik firması Trail of Bits tarafından incelenen şifreleme protokolüne dair bir makale yayınlayacağını ve kodları açık kaynak olarak paylaşacağını duyurdu.

Discord’un sesli ve görüntülü aramalarda uçtan uca şifreleme (E2EE) özelliğini getirmesi, kullanıcı güvenliğini artırırken, platformun gizlilik odaklı yaklaşımını da güçlendiriyor. Bu adım, Discord’u rakipleriyle daha rekabetçi bir konuma getirirken, platformun genişleyen kullanıcı tabanına daha güvenli iletişim olanakları sunuyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir