Techinside Google News
Techinside Google News

Amazon, satıcılarını geliştirdiği yapay zeka aracı Amelia ile destekleyecek!

Amazon, satıcıların sorunları hızlıca çözmek ve satış ile envanter verilerini almak için tasarlanmış yeni yapay zeka aracını tanıttı.
- Advertisement -


Bu araç, öncelikle ABD’deki üçüncü taraf Amazon satıcıları için beta sürümünde kullanıma sunulacak ve yıl sonuna kadar daha geniş bir kitleye ulaşacak.

Amazon, Amelia‘yı tümleşik bir yapay zeka tabanlı satış uzmanı olarak tanımlıyor ve bu araç satıcıların işlemlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Amazon, son dönemde hız kazanan yapay zeka trendine ayak uydurmak amacıyla bir dizi yapay zeka aracını piyasaya sürdü. Sirket daha önce Rufus adında bir alışveriş asistanı, Q adında bir iş sohbet robotu ve Bedrock adında bulut müşterileri için bir yapay zeka hizmeti geliştirmişti ve Amelia bu serinin son üyesi oldu.

Şirket ayrıca sesli asistanı Alexa‘yı da yapay zeka ile güçlendirmeyi planlıyor ve yapay zeka araştırmaları için OpenAI rakibi Anthropic’e milyarlarca dolar yatırım yaptı. Amazon CEO’su Andy Jassy, bu teknolojik gelişmeyi bulut bilişim ve internetin ardından gelen en büyük fırsatlardan biri olarak nitelendiriyor.

Yapay zeka ile veri analizi

Amelia, satıcıların hesap sorunları ve envanterle ilgili problemleri çözmesine yardımcı olmanın yanı sıra, gelecekte satıcıların sorunlarını otomatik olarak çözme yeteneğine de sahip olacak. Amazon, satıcıların sıkça yaşadığı hesap askıya alınma ve envanter sorunlarına hızlı çözümler getirmeyi amaçlıyor. Amelia, Bedrock isimli yapay zeka modeli aracılığıyla Amazon’un iç sistemlerinden veri çekebilecek, ancak bu verileri model eğitimi için kullanmayacak.

Şirket, Seattle’da düzenlediği yıllık satıcı konferansında Amelia ile birlikte yapay zeka ile oluşturulmuş video reklamlar ve toplu ürün listeleme gibi yeni araçlarını da tanıttı.

Amelia’nın daha geniş bir kitleye ulaşmasıyla birlikte, Amazon’un e-ticaret platformunda yapay zekanın kullanımının daha da yaygınlaşması bekleniyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir