Techinside Google News
Techinside Google News

HaLow Wi-Fi menzil rekoru kırdı

HaLow Wi-Fi menzil rekoru kırarak ağ çözümleri konusunda önemli bir başarıya imza attı. Düşük güçte uzun menzul rekoru kırdı.
- Advertisement -

Morse Micro, HaLow Wi-Fi (802.11ah) ile beklentileri bir kez daha altüst etti. Morse Micro 9,9 mil (15.9 kilometre) menzile ulaşarak yeni bir dünya rekoru kırdı. Şirket Ocak ayında, San Francisco plajının yüksek parazitli ortamında 1.8 mil görüntülü görüşme testiyle HaLow’un potansiyelini gösterdi. Şimdi, kırsal Joshua Tree Ulusal Parkı’nda başarılı testler gerçekleştirerek bu rekoru neredeyse beş katına çıkardılar.

HaLow Wi-Fi menzil rekoru

San Francisco testinde, bağlantı hızları 500 metrede saniyede 11 Megabit ile 1.8 mil menzilde saniyede 1 Megabit arasında değişiyordu. Yeni Joshua Tree testinde, verim 9,9 mil üzerinde saniyede 2 Megabit’e ulaştı. Kırsal ortamın düşük paraziti muhtemelen bu etkileyici sonuca katkıda bulunmuş ve hücresel kapsama alanının genellikle eksik veya çok pahalı olduğu çiftçilik gibi dış mekan uygulamaları için HaLow’un uygunluğunu vurgulamıştır.

HaLow Wi-Fi düşük güç, uzun menzilli iletişim için tasarlandığından, çok sayıda Wi-Fi etkin noktası ve hücresel ağa sahip şehirlerde o kadar yararlı olmayabilir. Öte yandan, uzun menzili ve düşük paraziti onu kırsal uygulamalar için mükemmel hale getirir. Sistem, yüksek parazite maruz kalan San Francisco testinde bile, tüketici yönlendiricilerinin ortalama erişiminin çok üzerinde, iki mil gibi şaşırtıcı bir menzili korudu.

HaLow mevcut kentsel Wi-Fi veya hücresel ağların yerini almasa da, açık hava ve uzaktan operasyonlar için potansiyeli önemlidir. Geniş, açık alanlar için maliyetli hücresel verilere bir alternatif sunar. Morse Micro’nun HaLow’u geliştirmeye devam etmesi, özellikle halka açık Wi-Fi erişim noktalarında veya kırsal bağlantı çözümlerinde daha hızlı hızlara ve daha geniş bir benimsemeye yol açabilir.

Bu son başarı, HaLow’un Wi-Fi erişiminde devrim yaratmadaki rolünü daha da sağlamlaştırıyor ve gelecekteki yenilikler sınırları daha da zorlayabilir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir