Techinside Google News
Techinside Google News

SpaceX’in Polaris Dawn misyonu başarıyla tamamlandı!

SpaceX'in çok konuşulan Polaris Dawn misyonu başarıyla tamamlandı! İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli detaylar…
- Advertisement -

Uzay turizminde yeni bir dönem! SpaceX’in insanlık tarihindeki ilk özel uzay yürüyüşünü gerçekleştiren Polaris Dawn misyonu, 5 günlük yolculuğunun ardından Dünya’ya döndü. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

SpaceX’in çok konuşulan Polaris Dawn misyonu başarıyla tamamlandı!

ABD’li milyarder Jared Isaacman liderliğindeki ekip, Florida açıklarında Meksika Körfezi’ne iniş yaptı. SpaceX mühendisleri Sarah Gillis ve Anna Mennon ile pilot Scott Poteet’ten oluşan ekibin Dragon kapsülü, Dry Tortugas bölgesi yakınlarına sorunsuz bir iniş gerçekleştirdi.

SpaceX'in çok konuşulan Polaris Dawn misyonu başarıyla tamamlandı!
SpaceX’in çok konuşulan Polaris Dawn misyonu başarıyla tamamlandı!

Isaacman inişin ardından yaptığı açıklamada “Görev tamamlandı” diyerek Polaris Dawn’ın başarısını duyurdu. Isaacman ve Gillis, uzayda yürüyüş yapan 264. ve 265. kişiler olarak tarihe geçtiler.

10 Eylül’de Florida’dan fırlatılan Falcon 9 roketiyle başlayan Polaris Dawn misyonu kapsamında, 12 Eylül’de ilk olarak Isaacman, ardından da Gillis, Dragon kapsülünden çıkarak bir halat yardımıyla uzay boşluğunda yürümüşlerdi.

Polaris Dawn ekibi, görevleri süresince bilimsel deneyler de gerçekleştirdi. Radyasyon kuşağını geçerek Dünya’nın en yüksek yörüngesine ulaşan ekip, gelecekteki insanlı uzay görevleri için önemli bilgiler topladı.

SpaceX’in Polaris programı kapsamında gerçekleştirilen ilk görev olan Polaris Dawn’ın ardından, önümüzdeki dönemde iki yeni görev daha planlanıyor.

Bu başarılı misyon, özel uzay uçuşları ve uzay turizmi için önemli bir kilometre taşı olarak görülüyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir