Techinside Google News
Techinside Google News

Simya VC, sürdürülebilirlik girişimi Blok-Z’ye 500 bin dolar yatırım yaptı!

Simya VC, sürdürülebilirlik girişimi Blok-Z'ye tam 500 bin dolar büyüklüğünde yatırım yaptı! İşte konu hakkındaki detaylar...
- Advertisement -

Uluslararası alanda faaliyet gösteren ve erken aşama girişimlere odaklanan bir hızlandırma fonu olan Simya VC, enerji ve blok zincir teknolojilerini birleştirerek sürdürülebilirlik çözümleri sunan Blok-Z’ye 500 bin dolarlık önemli bir yatırım yaptı. Bu yatırım, Türkiye’nin öncü girişim sermayesi fonu 212’nin çatısı altında faaliyet gösteren Simya VC’nin, gelecek vadeden girişimlere olan güvenini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Simya VC, sürdürülebilirlik girişimi Blok-Z’ye tam 500 bin dolar büyüklüğünde yatırım yaptı!

Blok-Z, aldığı bu önemli yatırımı, pazarlama faaliyetlerinden araştırma ve geliştirmeye kadar pek çok alanda kullanarak operasyonel verimliliğini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor. Yenilenebilir enerji veri yönetimi ve sertifikasyon sistemleri ile öne çıkan Blok-Z, enerji tüketimini gerçek zamanlı olarak izleme olanağı sunarak şirketlerin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı oluyor.

Simya VC, sürdürülebilirlik girişimi Blok-Z'ye yatırım yaptı!
Simya VC, sürdürülebilirlik girişimi Blok-Z’ye yatırım yaptı!

Şirketin geliştirdiği GreenLink platformu, yenilenebilir enerji verilerini yönetmenin ötesine geçerek, enerji ve sertifikasyon sistemlerini kusursuz bir şekilde entegre ederek saatlik enerji tüketiminin yenilenebilir kaynaklarla eşleştirilmesini sağlıyor. Simya VC Yönetici Ortağı Selma Bahçıvanoğlu, bu yatırımın Blok-Z’nin özellikle ABD pazarında küresel rekabet gücünü artıracağına olan inancını dile getirdi.

Bahçıvanoğlu ayrıca, Blok-Z’nin yenilikçi ve sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımının hem çevresel hem de ekonomik açıdan önemli bir değer yaratma potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Blok-Z Kurucu Ortağı ve COO’su Erhan Yıldırım ise Simya VC’nin yatırımının kendilerine mevcut yenilenebilir enerji sertifika pazarını dönüştürme ve gerçek anlamda sürdürülebilirliği sağlama fırsatı sunduğunu belirtti.

Yıldırım, bu yatırım sayesinde ürünlerini ABD, İngiltere ve Avrupa pazarlarına açmayı ve ihracat kapasitelerini artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. Ayrıca Simya VC’nin geniş ağından faydalanarak pazar deneyimlerini kendi lehlerine kullanacaklarını ve büyümelerini hızlandıracaklarını da ifade etti.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir