Techinside Google News
Techinside Google News

Uzayda mahsur kalan astronotlar açıklama yaptı!

Uzayda mahsur kalan astronotlar önemli bir açıklama yaptı. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…
- Advertisement -

Boeing’in Starliner uzay aracıyla 8 günlük bir görev için Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) giden NASA astronotları Butch Wilmore ve Sunita Williams, beklenmedik bir aksaklık nedeniyle üç aydan fazla bir süredir uzayda mahsur kaldılar.

Uzayda mahsur kalan astronotlar önemli bir açıklama yaptı

Geçtiğimiz hafta Boeing Starliner kapsülünün Dünya’ya dönüşü sırasında, NASA’nın güvenlik endişeleri nedeniyle istasyonda kalmak zorunda kalan astronotlar, ilk kez basın toplantısı düzenleyerek deneyimlerini paylaştılar.

Uzayda mahsur kalan astronotlar önemli bir açıklama yaptı.

Dünya’dan 420 km yukarıda yaşadıkları bu beklenmedik durumla ilgili açıklama yapan Wilmore, “Bazen zor oluyor. Tüm bu süreç boyunca gerçekten zor anlar yaşadık,” dedi. Her iki astronot da ilk başta büyük bir şaşkınlık yaşasalar da Starliner’ın ilk test pilotları olarak görevlerinin öneminin farkındalar. Williams, “Bu işte işler böyle yürür,” diyerek uzay görevlerinin öngörülemezliğine dikkat çekti.

Wilmore ve Williams, şimdilik ISS’de tam zamanlı mürettebat olarak görev yapmaya ve rutin bakım ve deneylere katkıda bulunmaya devam edecekler. Hatta Wilmore, düzenledikleri basın toplantısında, Williams’ın birkaç hafta içinde uzay istasyonunun komutasını devralacağını bile açıkladı.

Astronotlar, yaşadıkları bu zorlu süreçte Dünya’daki insanlardan aldıkları desteğin kendilerine güç verdiğini belirtiyor. Ancak evlerini özlediklerini de gizlemiyorlar. Williams, annesiyle geçireceği değerli zamanı kaçırdığı için üzgün olduğunu söylerken, Wilmore ise en küçük kızının lise son sınıfında yanında olamayacağı için üzüntü duyduğunu ifade etti.

Planlardaki bu beklenmedik değişikliğe rağmen iki astronot da görevlerini tamamlamaya kararlı. Hatta Williams, aynı görev sırasında iki farklı uzay aracıyla uçmanın heyecan verici olduğunu söyleyerek, “Biz test pilotuyuz, yaptığımız iş bu,” diyerek uzay araştırmalarındaki rollerinin önemini vurguladı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir