Techinside Google News
Techinside Google News

Intel, ABD hükümetinden dev bir ihale aldı!

Intel, ABD hükümetinden büyük bir ihale aldı. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…
- Advertisement -

Son zamanlarda mali açıdan zorlu bir dönemden geçen ve yeniden yapılanma çabalarıyla gündeme gelen Intel, ABD hükümetinden aldığı önemli bir ihaleyle biraz olsun nefes aldı. ABD Savunma Bakanlığı’nın Güvenli Çerçeve programı kapsamında Intel, 3,5 milyar dolarlık bir anlaşmayla yarı iletken ürünlerinin üretimini üstlendi. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

Intel, ABD hükümetinden büyük bir ihale aldı

Bu dev ihale, Intel’in mali açısından toparlanmasına yardımcı olabilecek önemli bir gelişme olarak görülüyor. Hatırlanacağı gibi Intel, yapay zekâ alanındaki hızlı gelişmelere ayak uydurmakta zorlanmış ve beklediği döküm müşterilerini elde edememişti. Bu durum, şirketi mali olarak zorlamış ve bazı bölümlerini satma gibi köklü değişiklikler yapmayı düşünmeye itmişti.

Intel, ABD hükümetinden büyük bir ihale aldı.
Intel, ABD hükümetinden büyük bir ihale aldı.

Intel, sadece bu ihaleyle değil, aynı zamanda CHIPS Yasası kapsamında devletten aldığı 8,5 milyar dolarlık hibe ve 11 milyar dolarlık krediyle de önemli bir destek sağlamıştı. Ancak bu desteğin bir kısmı riske girdi. Biden hükümeti, Intel’in bazı yeterlilikleri karşılayamadığını öne sürerek ödemeleri aksatmıştı.

Bu yıl hisselerinde %59’luk bir değer kaybı yaşayan ve 10 binden fazla çalışanını işten çıkaran Intel, Altera yonga programlama iştirakini satmayı ve 30 milyar dolarlık Almanya fabrika planını durdurmayı düşünüyor. Şirketin bu zorlu dönemi nasıl atlatacağı ve tekrar karlı bir yapıya kavuşacağı ise merakla bekleniyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir