Techinside Google News
Techinside Google News

LinkedIn’de kişisel marka nasıl oluşturulur? Profesyonel ağınızı genişletmenin sırları

LinkedIn'de kişisel marka oluşturmak artık günümüzün gerekliliği haline geldi. Bunun için ağınızı profesyonel şekilde kullanmanız gerekiyor.
- Advertisement -

Kariyerinizde ilerlemek, sektörünüzdeki insanlarla bağlantı kurmak ve profesyonel olarak kişisel marka oluşturmak istiyorsanız LinkedIn’de olmalısınız. Kişisel markalaşmayı tanımlamanın birçok yolu var. Bunlar: düşünce lideri olmak, hedef kitle oluşturmak, profesyonel yaratıcı olmak, çalışan savunuculuğu yapmak gibi. Buna ne ad verirseniz verin, kişisel marka oluşturmak, sektörünüzde bir otorite olarak kendinizi kanıtlamak için uzmanlığınızı kamusal bir platformda paylaşmanızı gerektirir.

LinkedIn’de kişisel marka gereklilikleri

Bu, sosyal medya platformları, bir haber bülteni, konuşma etkinlikleri, podcast görünümleri vb. aracılığıyla yapılabilir. Birçok profesyonel, erişimlerini genişletmek ve kişisel marka hedeflerine ulaşmak için birden fazla kanal seçecektir.

Kişisel markalaşmanın bazı faydaları var. Bunları şe şekilde sıralayabiliriz:

  • Sektörünüzde bir düşünce lideri olarak güvenilirlik oluşturun.
  • Yeni iş fırsatları söz konusu olduğunda kalabalığın arasından sıyrılın.
  • Kendi sitenize veya şirketinizin sitesine web sitesi trafiği çekin.
  • Uzlaşma yapmadan yeni müşteriler veya danışanlar edinin.
  • Marka ortaklıkları, ücretli bültenler, abonelik teklifleri vb. ile takipçilerinizi paraya dönüştürün.

LinkedIn profilinizi optimize edin

Profiliniz, insanların sosyal medya platformunda sizinle karşılaştıklarında gördükleri ilk şey. Bu nedenle profesyonel ağınızı genişletmek için onu optimize etmelisiniz. Bir bakışta, insanlara bir iş adayı veya LinkedIn’de basit bir takip olarak sizden ne bekleyebileceklerini tam olarak söylemek istersiniz.

Ağınızı kurun ve onunla etkileşim kurun

Profiliniz optimize edildikten sonra, bağlantılar kurmaya ve ağınızı büyütmeye hazırsınız. Yeni insanlarla bağlantı kurmak için zaman ayırmak, ağınızı taze ve aktif tutar ve küresel bağlantılarınızı güçlendirir.

İçerik oluşturun ve paylaşın

Gönderi yayınlamak, LinkedIn varlığınızı oluşturmanın ve yerleşik ağınızın dışına ulaşmanızı genişletmenin harika bir yol. LinkedIn, resim karusellerinden videolara, haber bültenlerine, makalelere ve daha fazlasına kadar içerik oluşturma için sağlam seçenekler sağlıyor.

Bağlantılarınız ve platformun algoritmasının gösterdiği yeni kişilerle LinkedIn’de değerli içerikler paylaşmak, sektörünüzde bir itibar oluşturmanıza ve dolayısıyla kişisel markanızı oluşturmanıza yardımcı olabilir. Ne kadar çok yayınlarsanız, o kadar fazla güvenilirlik kazanırsınız ve profesyonel profiliniz o kadar güçlenir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir